Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szüleim ki akarják húzatni a...

Szüleim ki akarják húzatni a fogaim egy részét. Szerintetek megéri vagy győzködjem még őket, hogy én erre nem vagyok hajlandó?

Figyelt kérdés
4 teljesen egészséges maradó fogamat akarják kihúzatni csak azért, hogy "szép legyen". Viszont nem akarok ilyen "maunika só szökevény" lenni. Meg biztos elég rendesen fájna is.
2009. dec. 10. 17:22
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ez most nem kamu?

Mert ne engedd, ha ez igaz.A fogorvos is csak a legvégső esetben húzza ki a fogat. Inkább tömés, de a hiány nem pótolható.

2009. dec. 10. 17:24
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Simán esztétikai okból nem húznak egészséges fogat ki. S te sem vagy köteles belemenni. Én nem engedném.
2009. dec. 10. 17:25
 3/29 anonim válasza:
A kérdés eldöntésében a fogszabályzó fogorvosnak kell döntenie. Érdemes legalább 2 orvossal is beszélni. Sajnos a mi lányunknak is meg kellett válnia egészséges fogaktól. Ki nem nőtt bölcsességfog, amit véstek, eldőlt fogak, és még 2 metszőfog, de megérte, mert nagyon szép mosolya lesz.
2009. dec. 10. 17:27
 4/29 anonim ***** válasza:
Nem. A fogorvossal kell megbeszélni. Azért, hogy szép legyen, semmiképp. Ki sem húzná. De a fiamét kihúzták, azért, mert nyomta a sort, s mind elromlott volna ezek miatt idő előtt! Kérj olyan fogorvost, akiben megbízol! A te fogaid!
2009. dec. 10. 17:28
 5/29 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. amit most írtak az jogos, nem mindegy melyiket húzzák.Ha hátsókat, az érthető, de a fogorvosban bízhatsz.
2009. dec. 10. 17:28
 6/29 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Én se akarok belemenni, de a doki is nagyon "készségesnek" bizonyult ebben a témában. Szerintem simán ki is rántaná őket, de tényleg csak annyi a probléma velük, hogy nem fér el az összes fogam, ezért összecsúszott az egész. Ezért akarják kihúztani, mert hogy szerintük az "olyan csúnya". Tegnap előadtam nekik, hogy én ezt nem akarom, amire persze rögtön bevágták, hogy mivel még nem vagyok 18 dönthetnek helyettem. (Mondjuk ez elég gyenge próbálkozás volt.)
2009. dec. 10. 17:30
 7/29 anonim ***** válasza:
A fogszabályozást nem a szép mosolyért csinálják, az csak olyan "melléktermék" Azért szabályozzák, hogy ne romoljonak el a fogak idő előtt a nem megfelelő nyomás miatt. Ha neked a szépséget emlegeti, akkor biztatni akar csak., Beszélj te a fogorvossal! Kérdezd meg, hoyg egészségileg muszáj-e? Nem vagy már kisbaba, és tudsz beszélni4
 8/29 anonim ***** válasza:
Normális fogorvos úgysem húzza ki. A szüleid nagyon nem értenek hozzá. Nem tudom hány éves vagy, de menj el a fogorvoshoz rakasd rendbe a fogaid és kérdezz rá a fogszabályzóra vagy fogfehérítésre, ha esztétikai problémáid vannak. Emiatt fogat nem húznak, ez hülyeség.
 9/29 anonim ***** válasza:

ez mondjuk igaz, hogyha az a pár fog a többi fogadat veszélyezteti akkor érdemes kihuzatni őket. ez nemcsak annyi h nem szép. ha egymásra tolódnak az károsítja a többi ép fogadat is egy idő után. sztem megéri ebbe belemenni.

és hidd el egyáltalán nem fáj, leérzéstelenítik a fejedet, semmit sem érzel. nekem vésték, kalapálták, ütögették, az egész fejem ideoda mozgott, de az ég világon semmitsem éreztem belőle. ráadásul még a foggyökerek is kampósak voltak....

2009. dec. 10. 18:04
 10/29 A kérdező kommentje:
Egyébként nővérem is jól beijesztett azzal, hogy amikor húzzák ki, akkor olyan recsegő hangot ad, meg ugye hogy ott rángatják az emberek fejét...most így elég ijesztő. Amúgy ezt így konkrétan nem mondták, hogy ha nem húzzák ki ezt a négyet, akkor a többi is hamarabb tönkremegy, de ha így van akkor tényleg lehet, hogy érdemes lenne.
2009. dec. 10. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!