SÜRGŐS! Gyökérkezelés elhagyhatatlan ebben az esetben?
kb egy hete kezdődött ,hogy érintésre érzékeny lett az egyik fogam ,de csak érintésre (tehat ha bármi hozzáért /enni /fogatmosni azon a területen képtelen voltam), magától , "piszkálás" nélkül viszont egyáltalán nem fájt. utánaolvastam ,fogbélgyulladásra utal,ezért csináltattam egy röntgent.
erre a felvételre a fogorvos azt mondta, el van repedve a gyökere a fogamnak, és legjobb esetben gyökérkezelés, VAGY (ez az emitől nagyon kiborultam) a fog eltávolítása szükséges!!
tényleg szükség van ezen lépések bármelyikére is egy repedés miatt? ahogy olvastam ,még foggyökér törésnél is menthető sokszor a fog.
(ráadásul egyik ismerősömnek egy ütés hatására kiesett a foga, amit ő maga nyomott vissza a helyszínen, és visszaépült ,azóta semmi baja.)
S.O.S. !
a fent emlitett kezelések közül egyiket sem akarom (gyökérkezelés is a fog nagy részének eltávolításával jár!), nagyon megvisel most ez a probléma, nem tud valami alternativ megoldást valaki???
/Röntgenfelvételt el tudom küldeni ,ha kell.!/
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. (18/L)
Nem kellene ennyire ellenezned az orvos által javasolt kezelést ! Nem is értelek -.- ! Itt is leírták már világosan ,hogy nem gáz a gyökérkezelés ! Ha az a megoldás ,akkor az .. !!!! Vagy menj ,keress másik orvost !Húzd az időt és végül nem lehet majd megmenteni a fogadat csak úgy ha kihúzzák és utána csináltatsz egy fogpótlást ,több mint 100000 ft-ért ...erre van szükséged ? Egyenlőre még nem tartunk ott ,hogy a beteg irányítsa az orvosát ,ő mondja meg milyen kezelések kellenek .
Bocsánat ,nem akartalak leteremteni ,csak kicsit dühítő ,hogy itt többen leírják a frankót és te csak fújod tovább a magadét !
azóta nem volt gond a fogammal, és amiért a fájdalom megszűnt ,az orvos is azon a véleményen volt h ne csináljunk vele semmit csak vigyázzak rá:)
visszagondolva UGYANEZZEL a fogammal már majdnem 1 éve visszatérő probléma ez ,csak eddig nem fordítottam rá nagy figyelmet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!