Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » SÜRGŐS! Gyökérkezelés elhagyha...

SÜRGŐS! Gyökérkezelés elhagyhatatlan ebben az esetben?

Figyelt kérdés

kb egy hete kezdődött ,hogy érintésre érzékeny lett az egyik fogam ,de csak érintésre (tehat ha bármi hozzáért /enni /fogatmosni azon a területen képtelen voltam), magától , "piszkálás" nélkül viszont egyáltalán nem fájt. utánaolvastam ,fogbélgyulladásra utal,ezért csináltattam egy röntgent.

erre a felvételre a fogorvos azt mondta, el van repedve a gyökere a fogamnak, és legjobb esetben gyökérkezelés, VAGY (ez az emitől nagyon kiborultam) a fog eltávolítása szükséges!!

tényleg szükség van ezen lépések bármelyikére is egy repedés miatt? ahogy olvastam ,még foggyökér törésnél is menthető sokszor a fog.

(ráadásul egyik ismerősömnek egy ütés hatására kiesett a foga, amit ő maga nyomott vissza a helyszínen, és visszaépült ,azóta semmi baja.)

S.O.S. !

a fent emlitett kezelések közül egyiket sem akarom (gyökérkezelés is a fog nagy részének eltávolításával jár!), nagyon megvisel most ez a probléma, nem tud valami alternativ megoldást valaki???

/Röntgenfelvételt el tudom küldeni ,ha kell.!/

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. (18/L)

2014. jan. 30. 00:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az orvosok azt szokták mondani, hogy az orvosnál csak egy rosszabb beteg van: aki orvosnak képzeli magát. Kevered a fogalmakat, de felvilágosítást tartasz másoknak... Nagykorú vagy, bármilyen orvosi kezelésről lemondhatsz ha nem értesz vele egyet, az orvosválasztás meg szabad, u.h. keresd meg azt az orvost aki azt csinálja amit te szeretnél, ki tudja még talán a fogad is megmarad.
2014. jan. 30. 10:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem kellene ennyire ellenezned az orvos által javasolt kezelést ! Nem is értelek -.- ! Itt is leírták már világosan ,hogy nem gáz a gyökérkezelés ! Ha az a megoldás ,akkor az .. !!!! Vagy menj ,keress másik orvost !Húzd az időt és végül nem lehet majd megmenteni a fogadat csak úgy ha kihúzzák és utána csináltatsz egy fogpótlást ,több mint 100000 ft-ért ...erre van szükséged ? Egyenlőre még nem tartunk ott ,hogy a beteg irányítsa az orvosát ,ő mondja meg milyen kezelések kellenek .

Bocsánat ,nem akartalak leteremteni ,csak kicsit dühítő ,hogy itt többen leírják a frankót és te csak fújod tovább a magadét !

2014. jan. 30. 11:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Miért nem keresel másik orvost ? Nem tudom hol laksz ,de ha Budapesten és úgy gondolod, akkor elküldöm neked az én fogorvosom elérhetőségét ,ő nagyon profi ;) !
2014. jan. 30. 11:11
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Az orvosnak nem hiszel de az állítólagos ismerős meséjét elhiszed ?! Még hogy a kiesett fogát visszanyomta .. :D mese habbal ! -.-
2014. jan. 30. 11:30
 15/16 anonim válasza:
Nekem nem rég (2-3 hónappal ezelőtt ) volt egy hasonló esetem. Elsőnek nem fájt a fogam aztán letört és nagyon érzékeny lett! Elmentem a fogorvoshoz nagy nehezen és azt mondta gyökérkezelés...elsőnek nem akartam beülni a székbe mert az egyik barátomnak is gyökérkezelték és azt monda fáj! végül beültem és nagyon kellemetlen volt! aztán ahogy mentem haza már érzetem hogy fáj és egyre érzékenyebb lett! végül mikor mentem volna a következő kezelésre mondtam az orvosnak hogy nagyon érzékeny a fogam a kezelés óta....azt mondta ki kell húzni mert rosszabb lesz! nem zsibbatt el a fogam mert "be volt gyulladva" azért volt érzékeny! kínok közepette kíhúzta! úgyhogy még most menj el időbe mert úgy is az lesz a vége hogy kihúzzák:S
2014. febr. 26. 17:10
 16/16 A kérdező kommentje:

azóta nem volt gond a fogammal, és amiért a fájdalom megszűnt ,az orvos is azon a véleményen volt h ne csináljunk vele semmit csak vigyázzak rá:)

visszagondolva UGYANEZZEL a fogammal már majdnem 1 éve visszatérő probléma ez ,csak eddig nem fordítottam rá nagy figyelmet..

2014. márc. 2. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!