Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzós óvónéni?

Fogszabályzós óvónéni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, januárban és februárban óvodában fogok dolgozni mint gyakornok (egyetemista vagyok). Szeretnék fogszabályozót minél előbb, viszont nem tudom, hogy hátráltatna-e a munkámban, esetleg a gyerekekkel való kapcsolatom bánná-e... (főleg ez utóbbi a lényeges)

Merjem bevállalni, vagy várjak vele?

2009. dec. 3. 22:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

Attól függ, mennyire látható lesz a fogszabályzód?

Az én gyerekeim, mikor óvodások voltak, eléggé viszolyogtak egy lánytól, akinek fém-fogszabályzó volt a szájában...

Igen, az lehetséges, hogy a gyerekekkel nem tudsz majd jó viszonyt kialakítani. :-[

2009. dec. 3. 22:27
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az ekkora gyerekeket marhára nem érdekli az ilyesmi... Legalábbis ha a sajátjaimból indulok ki. Megnézik, esetleg megkérdezik, hogy az mi a csuda, de ennyi. Szóval, szerintem nyugodtan.
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Minek várnál vele? Később meg óvónéni lennél és ugyanúgy fogszabival kéne a gyerekek előtt megjelenned.

Szerintem amúgy nem lenne hátrány, hisz nekik is kb ebben a korban esnek ki az első fogaik, max példát mutatsz, hogy milyen szépen vigyázol a fogaidra.

4/11 anonim ***** válasza:
100%
Legalább megtanulják elfogadni a dolgokat,.NEKED kell őket megtanítani rá,ha esetleg maguktól nem megy nekik.Az integrált óvodákban például a kerekesszékes gyerekekkel játszanak az egészségesek,még ha először meg is lepődnek a látványtól,de aztán természetessé válik.Ezek után egy fogszabályzós óvónéni semmiség:D A gyerekeknek még nincsenek annyira berögzült dolgaik,mint a felnőtteknek.Nekik az a természetes,amiről megtanítják nekik,hogy természetes.
2009. dec. 3. 22:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze ne varj vele!

A gyerkocoknek meg ki lehet talalni valami jo kis storryt amin majd jot nevetnek.

Kicsit meseszeruen mondd el nekik ha kerdezik, miert, es hogyan, es majd milyen szep fogaid lesznek amikor helyre all.

Szerintem a gyerekeknel nem a fogszabalyzo fog donteni.

Hanem a szemelyiseged! Egy gyerek erzi, ki az aki jo, ki az aki nem.

2009. dec. 3. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A fogszabályzó nem ciki,sőt igényes embernek fognak tartani,ha majd rájönnek miért hordod,amig meg nem tudják mi az,nem fognak cikizni,sőt érdeklödni fognak mi az és ha elmondod miért hordod,akkor tökre felfognak rád nézni,és példamutatóvá fogsz válni elöttük,hogy mennyire törödsz az egészségeddel:)hidd el nincs ebben semmi ciki:)
2009. dec. 3. 22:47
 7/11 anonim ***** válasza:
neeem!
2009. dec. 3. 22:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, fogszabályozós vagyok már egy ideje és van pár ismerős/rokon kisgyerek. Az a tapasztalatom, hogy szinte egyáltalán nem fogalalkoznak vele, nekem eddig egyedül az unokaöcsém tett rá megjegyzést, nyáron megkérdezte, hogy "miért van nyaklánc a fogadon?" Ekkor 4,5 éves volt, de már lassan 1 éve, hogy fogszabályozóm volt. A többi gyerek nem is foglalkozott vele, pedig vagyok annyit gyerekekkel, hogy észrevegyék, ha észre akarják, pláne, hogy fém a fogszabályozóm.

Egyébként miért viszonyulnának hozzád másként a gyerekek? A gyerekek aranyosak, őszinték, imádnivalóak. Ők még nem külső alapján ítélik meg az embert.

Ja, és egyébként nincs rajta az unokaöcsém a témán, nem foglalkozik vele. Csak időnként megjegyzi (és jól kinevet), hogy milyen buta vagyok, hogy a fogamon hordom a nyakláncom. :)

2009. dec. 3. 23:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak!
2009. dec. 5. 00:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Végül nem csináltattam meg akkor.

Júniusban mentem el egy doktornőhöz, és tegnapelőtt rakták fel a fogszabályzómat. Mivel szeptembertől már élesben fogok dolgozni egy oviban, mindenképp fogszabályzós óvónéni leszek.:)

2010. aug. 4. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!