Lehetséges hogy szájrák? Tüneteim is vannak.
Van egy gyökér darabom a számban már vagy 15 éve,10éve kb begyulladt. Elmentem dokihoz akkor derült ki hogy ott a gyökér. Én sejtettem mert nem húzódott össze a fog helye a mai napig sem. Adott beutalót szájsebészetre de én félek a fogorvosoktól mint a tűztől így nem menten el azóta sem.
Többször volt már aftám(azt hiszem az) meg is gyógyult. De olyan is volt sokszor hogy olyan volt a nyelvem oldala mintha meg égettem volna.pedig nem. Ja,meg ami furcsa még hogy időnként mintha a torkomon lenne valami,mintha odatapadt volna valami kaja. Még régebben is volt ilyen aztán egyszer csak fej jött az a valami,kis gombóc,puha tényleg mintha kaja lett volna. És mindig azt éreztem olyankor hogy ha eszek lemegy de csak piszkálta a torkom. Pár hete is volt vagy 2 hétig idegesített aztán abba maradt. Nemrég hallottam a szájrákról és utána olvastam. Be is rezeltem rendesen. A bent maradt fog gyökér okozhat ilyen problémákat vagy egyből rákot is okozhat???
Remélem valaki tud tanácsot adni. A fogdokiktól rettenetesen félek pedig el kell mennem. Voltam már tömetni meg iskolai kontrollon annak idején de egyik doki se vette észre milyen az a "lyuk" vagy nem tudom de csúnya is meg minden.
Hát ennyi idő után akár az is lehet. Legjobb esetben egy krónikus gyulladást tart fent ez a gyökérmaradványt és ennyi. Viszont a tartósan fennálló gyulladás hatására megindulhat elfajulás a nyálkahártya vagy a fogíny egyéb szöveteiben is.
Szóval iparkodj ahhoz a szájsebészhez,nagyon. Nincs mit tovább elodázni, azt már megtetted eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!