Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehetséges hogy szájrák?...

Lehetséges hogy szájrák? Tüneteim is vannak.

Figyelt kérdés

Van egy gyökér darabom a számban már vagy 15 éve,10éve kb begyulladt. Elmentem dokihoz akkor derült ki hogy ott a gyökér. Én sejtettem mert nem húzódott össze a fog helye a mai napig sem. Adott beutalót szájsebészetre de én félek a fogorvosoktól mint a tűztől így nem menten el azóta sem.

Többször volt már aftám(azt hiszem az) meg is gyógyult. De olyan is volt sokszor hogy olyan volt a nyelvem oldala mintha meg égettem volna.pedig nem. Ja,meg ami furcsa még hogy időnként mintha a torkomon lenne valami,mintha odatapadt volna valami kaja. Még régebben is volt ilyen aztán egyszer csak fej jött az a valami,kis gombóc,puha tényleg mintha kaja lett volna. És mindig azt éreztem olyankor hogy ha eszek lemegy de csak piszkálta a torkom. Pár hete is volt vagy 2 hétig idegesített aztán abba maradt. Nemrég hallottam a szájrákról és utána olvastam. Be is rezeltem rendesen. A bent maradt fog gyökér okozhat ilyen problémákat vagy egyből rákot is okozhat???

Remélem valaki tud tanácsot adni. A fogdokiktól rettenetesen félek pedig el kell mennem. Voltam már tömetni meg iskolai kontrollon annak idején de egyik doki se vette észre milyen az a "lyuk" vagy nem tudom de csúnya is meg minden.

2014. jan. 19. 22:53
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni hogy mostanába sokszor a szájpadlásom rögtön az ínyem mellett felduzzad. És vérszegény vagyok. A cigit kipróbáltam(de ki nem)de nem hatott meg így talán egy dobozzal se szívtam el összesen. Nem tudom mire gondoljak,félek hogy valami bajom van. Próbálom nyugtatni magam de inkább a legrosszabbra gondolok és utána kellemeset csalódok. Sajnos a mostani fogorvosom nem egy kedves ember és nem is emberséges úgyhogy nem tudom mitévő legyek. Szájsebészetre csak beutalóval lehet menni?
2014. jan. 19. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ennyi idő után akár az is lehet. Legjobb esetben egy krónikus gyulladást tart fent ez a gyökérmaradványt és ennyi. Viszont a tartósan fennálló gyulladás hatására megindulhat elfajulás a nyálkahártya vagy a fogíny egyéb szöveteiben is.

Szóval iparkodj ahhoz a szájsebészhez,nagyon. Nincs mit tovább elodázni, azt már megtetted eddig.

2014. jan. 19. 23:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Fogorvos ki tudja szedni gyökérfogóval a gyökérmaradványt, kapsz egy érzéstelenítőt és nem érzel semmit, nem biztos, hogy szájsebész kell, de ha mégis , akkor ő ad beutalót.
2014. jan. 20. 08:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Mennyire fáj az érzéstelenítő? Szeretnék elmenni mert nem akarom hogy nagy baj legyen de nem tudok a környékén jó orvost.
2014. jan. 20. 08:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Pár másodperc, egy szúrás.
2014. jan. 20. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor keress a környező környéken, valahol biztosan akad egy jó fogorvos, fórumokon érdeklődj.
2014. jan. 20. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!