20 évesen kialakulhat szájrák? (bővebben lent)
Tegnap óta fura érzés van a számban, a nyelvem felülete mint ha égne, a jobb oldalán pedig volt reggel egy sárgás hólyag, ami mostanra már alig látszik, de még mindig fáj ha hozzáérek vagy ha nyelek és a fogaimhoz ér. A torkomban pedig mint ha gombóc lenne és kaparó érzést érzek.
Utána néztem a neten és két dolgot adott ki az allergiát (tudtommal semmire sem vagyok allergiás) és a szájrákot, szóval eléggé beparáztam. Nem dohányzom, nem iszok alkoholt, amúgy figyelek a fogaimra, nincs egy tömött sem és húzni sem kellett még, szóval azok egészségesek.
Nem égettem meg semmivel és megfázva sem vagyok.
Szerintetek? Lehet hogy tényleg rák?
Ne magyarázz be magadnak semmit, mert csak feleslegesen fogsz pánikolni. Mutasd meg fogorvosnak/szájsebésznek/háziorvosnak. Valószínűleg csak egy aphta (fájdalmas, égő fekély ami spontán keletkezik és spontán gyógyul). A szájüregi rák nem alakul ki csak úgy magától, jellemzően a nagyon erősen alkoholistákra, dohányosokra (ami már szenvedélybetegségnek számít) jellemző - más esetekben szinte lehetetlen.
Az aphta kialakulásának az okát a mai orvostudomány nem ismeri, de összefüggésbe hozható allergiával vagy nagyon apró nyálkahártya sérülésekkel (durva fogkefe, kemény ételek). [link]
Sok mindne lehet, így látatlanban nem lehet megmondani.
"A szájüregi rák nem alakul ki csak úgy magától, jellemzően a nagyon erősen alkoholistákra, dohányosokra (ami már szenvedélybetegségnek számít) jellemző - más esetekben szinte lehetetlen. " - tanulj még egy kicsit, mielőtt ilyen butaságokat írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!