Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelt fogamból kijött...

Gyökérkezelt fogamból kijött a tömés, korona kéne rá, de nincs rá pénz, azóta folyton telemegy étellel, mennyire jó ez?

Figyelt kérdés
Gyökérkezelték a hátsó rágómat, minden rendben zajlott. A fogamból azonban már alig volt valami, doki kitalálta, hogy csap és korona. Mindenesetre betömte. Na, ez volt augusztusban. Pár hónapja kijött a tömés. Azóta ott egy csodás méretű lyuk van, ami akárhányszor eszem, telemegy étellel, és igazi móka tisztán tartani. Sőt, hát nyilván nem tudom teljesen, ezért akárhányszor eszem, és az étel kihozza belőle a mélyen lévő maradékokat, nagyon rossz ízeket érzek. Grrrr....
2009. dec. 2. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben én erre kérnék pénzt karácsonyra: Ez a legrosszabb, amikor az embernek az egészségére sincs keret:(

Én is inkább a gyerekeimre költök és halogatom a fogaimat

, de ez borzasztó:((

2009. dec. 2. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, egyuttérzek veled :S

Vagy visszamész a dokihoz hogy ujratomje ( ami ugye azért rossz, mert lehet, hogy még tobb foganyagot kell ujra és ujra eltàvolitani), vagy pedig...olvastam, hogy otthon léteznek un. orvosi hitelek, amelyet fogàszati kezelésekre is fel lehet venni, és megprobàlod ugy....

Vagy pedig bébiételen élsz...Egyébként most én is igy vagyok, bàr ràm csak jovo héten vàr gyokérkezelés, és az ideiglenes cement még tart , ràadàsul ahol élek, egy keràmiakorona 500 euro ( 140 ezer kb)...Pff..

2009. dec. 2. 10:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Vú, annyiba azért nekem nem kerül. Vagy negyvenezer a korona, és 20 a csap. Hát, a bölcsességfogam épp nő ki mellette, és nincs helye, lehet megkérem, húzzák ki ezt az izét, oszt éljen az új fog.
2009. dec. 2. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem hülyeség, amit mondasz. Nekem sajnos kellett kihúzni jó fogat, mert alatta belobbant az impaktált fog, aminek nem volt helye kinőni, ha tényleg éppen kezd nőni a bölcsifogad és nem fér el, akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne ezt kihúzatni, és remélhetőleg beilleszkedik a helyére az új.
2009. dec. 2. 10:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha sokáig halogatod a döntést akkor le fog törni mivel a gyökérkezelt fogak könnyen törnek.Én is így jártam de a csapot és a koronát a törött fogamba is be bírta építeni a fogorvos.Azóta is megvan (3 éve) és semmi probléma vele.De ha letörik és ki akarod huzatni az nem lesz egyszerű dolog.
2009. dec. 2. 11:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel látom, hogy néhány éves a téma, ezért nem hiszem, hogy a kérdést feltevő esetében tudok segíteni, de talán egy másik fognál még jól jöhet.

Sote oktató fogászatán érdemes jelentkezni és ott minden munkát ingyenesen elvégeznek. A pótlás technikai anyag díját kérik csak el, ami nem olcsó de a maszek árakhoz képest azért jó az is. 12500,-/db a kerámia korona.

Cím: 1088 Budapest, VIII. Szentkirályi u. 47.

Telefon: 317-1598, 317-1222

[link]

[link]

2013. febr. 10. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!