Van itt olyan fiatal (tizen-huszonéves) aki nem mossa a fogát, esetleg már nincs meg vagy pótolt valamelyik foga?
Én ilyen vagyok. Tudom, hogy kapni fogom az osztást, hogy lehetek ilyen igénytelen, de hadd jöjjön. Ugyan emlékszem gyerekfogkrém vásárlásra, de gyerekként is ritkán mostam fogat, a rendszeres fogmosásra később sem szoktam rá, mint ahogyan még most sem. Van már hiányzó fogam de még ennek árán sem vagyok képes rászokni. Elhatározom, megy két napig aztán érthetetlen okból megunom. Mások sem mondták még és én sem érzem, hogy büdös lenne a szám, ha mégis (reggel pl) akkor teszek ellene.
Kort és nemet is szeretnék a válaszokhoz, kivéve ha a kérdés egyik része sem igaz rád.
Kedves első! Íme a tudományos magyarázat:
Mikor megmosod a fogad, eltávolítod a plakkot, akkor tiszta egészen kb 20 percig. A nyálban lévő mucoprotein fehérje azonnal elkezd a fogadra lerakódni és egy olyan filmréteget (ez az akvirált pellicula csak, hogy igazán tudományos legyek...) hoz létre rajta, amelyhez a baktériumok adhéziós molekuláikkal kapcsolódni tudnak. A baktériumok ott szépen szaporodnak, a nyálban lévő fehérjékkel és az általad elfogyasztott táplálékkal táplálkoznak és egy csúcsszupi növekvő közösséget alkotnak, ami csak mechanikai dörzsöléssel, vagyis fogkefével távolítható el (öblögetéssel nem).
Amikor reggel felkelsz már rég nem tiszta a fogad...
Köszönöm a válaszokat!
#4 - 23/F vagyok.
A fogmosás inkább káros a fogakra mint hasznos.A sok flurid ami a fogkrémbe található az nagyon roncsolja a fogakat,illetve érzékennyé teszi őket.Ha valaki sokáig nem mos fogyat fél év után autómatikussan elkezdi magát tisztítani a fog,erősödik,illetve a szájszag is eltűnik.
Én már régóta nem mosok fogat egyáltalán nem büdös a szám,nem is sárgák a fogaim pedig kávézok és cigizek is...Minden ismerösöm aki fogat mos az elöbb utobb fogorvoshoz megy.Sajnos direkt úgy gyártják manapság a fogkrémeket hogy roncsolja a fogakat utána fizethess a fogorvosnak..minden csak a pénzről szól
Én amúgy már 2 és fél éve nem mostam fogat azt semmi bajom
Kb. 3 évente mosok fogat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!