Mire számítsak? Szájsebészet vagy gyökérkezelés?
Szájsebészet.
Én is tegnap jöttem onnan. Részletezni nem akarom :)
mindenképpen el kell mondani, hogy egy halott, fertőzött fogról beszélünk, ezért ha mégis megtartják tuti gyökérkezelés lesz a vége.
Az a kérdés, hogy mennyire van ínyszél alá törve, mert ha a vállas lecsiszolás még szóba jöhet, akkor gyökérkezelés, ( helyzettől függően csap ) korona, de ha nagyon letöredezett, akkor húzás
Nekem tegnap húzták két fogamat is! az egyiket már évek óta ki kellett volna húzni, a másik sajnos azért ítéltetett húzásra, mert pechemre oldalt lukadt ki a fogíny alatt, a fogbélig nem volt meg (a fogorvos véste le, hogy ne essen ki a tömés, de bizony az mindig ki fog esni)
hát én arra jöttem rá, hogy se az ijekció se a húzás se a varrás nem fájt, és hogy mekkora hülye voltam, hogy ezt már nem hamarabb intéztem el!
most éppen foghúzás-másnapos vagyok, az egyetlen baj az, hogy uralkodnom kell a nyelvemen, hogy ne turkálja a friss sebet, de esküszöm nem fáj, SŐT, megszűnt az a fura feszegetős, csípős érzés, amit már évek óta érzek a tájékáról.
hallod, esküszöm jobban jársz, ha húzzák (még ha turkálnak is utána a lukba, vagy varrnak - nem is fáj) mintha gyökérkezelnék, a gyökérkezelés fájdalmasabb, hosszabb idő (1-1,5 óráig tátod a szádat a dokinál a foghúzás max 20 perc) ráadásul a gyökérkezelés az érzéstelenítő kiszállása után jobban fáj, és ráadásul évekig is fájhat (nekem minden gyökérkezelt fogam a mai napig fáj, az egyik 12 éves munka a másik 2 éves...)
amúgy ha a foggyökér nincs megszakadva, akkor gyökérkezelik, és felépítik. de ez sokkal macerásabb.
mondjuk a pótlás drágább, meg ugye híddal a másik fogra kell egy korona, vagyis még egy fogad oda, szóval ezért valamivel jobb megoldás a gyökérkezelés, de ha olyan peches vagy, mint én a fogaiddal, akkor lehet, a legjobb, ha kihúzatod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!