Meddig húzhatom még a fogorvost? El fog múlni magától szerintetek, vagy esélytelen?
Figyelt kérdés
A jobb alsó bölcsességfogam már félig kint van,eddig fájdalom nélkül nőtt. 1 hete viszont rettenetesen feszül,fáj,ha nyelek,ha ásítok,ha kinyitom a számat. Gondolom épp növésben van,csak valamiért nem tudja áttörni az ínyt. Kicsi gyerekem van,családtagok nincsenek a közelben,a párom hétvégente jár csak haza,nem tudom,hogy tudnám megoldani a fogorvost. Egyelőre reménykedek,hogy egyszer csak elmúlik.2014. jan. 10. 07:59
1/9 anonim válasza:
Elfog múlni a fájdalom. De majd érdemes elmenni vele a fogorvoshoz, mert ha eleve rossz állapotban jött ki, akkor jobban jársz ha kihúzzák. Ha egészséges, akkor nem kell kihúzatni, de a bölcsesség fog egyik átka, hogy akár évekig szórakozhatsz vele. Nagyon lassan jön ki. Nekem mind a 4 kijött, és a felső bölcsességfoggal kínlódtam évekig. Amikor nőni kezdett fájt, majd hónapokig semmi, majd újra fájt, még rágni sem tudtam. Majd hónapokig újra semmi, és így ment évekig.
2/9 anonim válasza:
Érdemes szájfertőtlenítővel öblögetni, mert a száj hátsó felében a megmaradt ételmaradékon élő baktériumok a vérbő területen okozhatnak ínygyulladást is.
3/9 anonim válasza:
Nekem egy bölcsesség fogam sem nőtt ki, viszont vagy 10 évig fájt. Persze nem folyamatosan, de néha előjött.
40N
4/9 anonim válasza:
Amint tudsz, menjél el a dokihoz, és szerintem műttesd-húzasd ki, többet nem lesz probléma. Nekem is kiműtötték alul, mind a négyet ki lehetne. Ezek parazita fogak, semmi értelmük. :-)
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen,már nekem is vagy 4 éve nődögél,de eddig sosem fájt így és ilyen sokáig. Olvastam,hogy szájsebész felvághatja az ínyt,hogy könnyebben ki tudjon bújni,de ettől eléggé félek,plusz a mi városunkban csak magán úton csinálnak ilyet,sztk-s alapon legközelebb 90km-re innen. A fog egyébként egészséges,már ahogy látom,mert még csak a fele van kint,az viszont fehér,nem szuvas,semmi szemmel látható gond nincs vele. A gond csak az,hogy már lassan egy hete csak azért eszek,hogy ne ájuljak el,egyébként abszolút nincs étvágyam emiatt. Éjszaka a legrosszabb,sokszor felébredek a fájdalomra és kínkeserves az elalvás.
2014. jan. 10. 08:48
6/9 anonim válasza:
Igen, valószínűleg megvágják, ha nem szedik ki. Szerintem érdemes mindenképpen elmenni. Feleslegesen ne szenvedj. Tény, hogy ha kiműtik, milyen ez szájsebészeti beavatkozás, elég húzós árban, kb 25 ezer. És csak magánba menj! :-)
7/9 anonim válasza:
Azért ez nem olyan egyszerű,hogy elmész,és kiműtetted!
Nekem is nagyon fájt az egyik bölcsességfogam, elküldött a fogorvos szájsebészetre, ott megnézték,mondták,hogy van helye kibújni,így nem csinálnak semmit. A doki felajánlotta,hogy körbevághatja az ígyt,de attól nem fog hamarabb kibújni, és fájdalmas is a beavatkozás! Nem tehettem mást szedtem a fájdalomcsillapítót amíg el nem múlt a fájdalom (pár nap volt csak). A legdurvább esetben volt kb egy hét,és elmúlt a fájdalom!
8/9 A kérdező kommentje:
Képzeljétek! A fogam,mintha megérezte volna,hogy szidom,elkezdett kevésbé fájni :D most már nem feszít állandóan és nem is minden nyelésnél fáj (kop-kop). Remélem holnapra v. holnaputánra megszűnik a fájdalom,nagyon jó lenne elkerülni az orvost. Köszi mindenkinek a választ!
2014. jan. 10. 13:23
9/9 anonim válasza:
Ennek örülök! én ma megyek fogorvoshoz, igaz, nem bölcsességfog miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!