Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért nem lehet másik körzeti...

Miért nem lehet másik körzeti fogorvost választani?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy azért körzeti, mert egy adott körzet betegei mehetnek hozzá, de háziorvost is lehet választani!

2013. dec. 12. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Jó kérdés! Mert így találta ki valami okos :)
2013. dec. 12. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Lehet másikat választani, de csak a sajátod köteles fogadni.

Ha találsz olyat, aki fogad, járhatsz oda, de neked kell felkeresned és megbeszélni vele, nem kötelezhető. Attól is függ, beférsz-e hozzá, mert csak egy bizonyos létszámú beteg tartozhat hozzá.

2013. dec. 12. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
42%

De lehet.

Nekem más az állandó lakcímem, mint a férjemé. Családi okokból van így. Nekem csak a tartózkodási helyem az, ami a férjemnek az állandója. Így nekem más a körzeti fogorvosom, mint az övé. Viszont az övével nincs megelégedve és az enyémhez szeretett volna járni. Meg is kérdeztük az én körzeti fogorvosomat, hogy át tudná-e venni, mert hozzá szeretne járni, szóval van-e rá lehetőség, mint ahogyan mondjuk egy háziorvos váltás esetében. És azt mondta, hogy igen, van rá lehetőség és át is tudja venni. Ezért a férjem elvitte a tajkártyáját hozzá és azóta neki is az a fogorvosa, aki neki. És neki is ugyanúgy ingyenes mindegy, ami nekem.

Szóval lehet másik fogorvost is választani, csak meg kell a másikat kérdezni, hogy tud-e vállalni.

2013. dec. 12. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Ismerőnek elcs*szte a fogát a doki, azóta átment másikhoz. Persze ciki, amikor a helyettesítőhöz megy, a régi dokihoz...
2013. dec. 12. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk nem fogad el a többi fogorvos. azt mondták, hogy ahhoz kell menni, akihez utca szerint tartozun k.
2013. dec. 12. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Valahogy "bonyolult" leadminisztrálni

Nekem meg ezt mondták

2013. dec. 12. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk az SZTK-ban bizony senki nem vesz át senkit (tudom, ott dolgoztam). Az más, hogy néhány fogorvos jóindulatú, és "átveszi" a beteget, de ez nem más, mint pénzszerzés: az ellátott emberek után (és a kezelések módja, kivitelezése, stb) alapján kapnak fizetést. Több páciens=több pont= több pénz.

De ha minden embernek megengednék, hogy szabadon jöjjön-menjen, felborulna a rendszer, amit az okosok kitaláltak. Ugyanis minden praxis betegszáma fix.

2013. dec. 13. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!