Miért nem lehet másik körzeti fogorvost választani?
Lehet másikat választani, de csak a sajátod köteles fogadni.
Ha találsz olyat, aki fogad, járhatsz oda, de neked kell felkeresned és megbeszélni vele, nem kötelezhető. Attól is függ, beférsz-e hozzá, mert csak egy bizonyos létszámú beteg tartozhat hozzá.
De lehet.
Nekem más az állandó lakcímem, mint a férjemé. Családi okokból van így. Nekem csak a tartózkodási helyem az, ami a férjemnek az állandója. Így nekem más a körzeti fogorvosom, mint az övé. Viszont az övével nincs megelégedve és az enyémhez szeretett volna járni. Meg is kérdeztük az én körzeti fogorvosomat, hogy át tudná-e venni, mert hozzá szeretne járni, szóval van-e rá lehetőség, mint ahogyan mondjuk egy háziorvos váltás esetében. És azt mondta, hogy igen, van rá lehetőség és át is tudja venni. Ezért a férjem elvitte a tajkártyáját hozzá és azóta neki is az a fogorvosa, aki neki. És neki is ugyanúgy ingyenes mindegy, ami nekem.
Szóval lehet másik fogorvost is választani, csak meg kell a másikat kérdezni, hogy tud-e vállalni.
Valahogy "bonyolult" leadminisztrálni
Nekem meg ezt mondták
Nálunk az SZTK-ban bizony senki nem vesz át senkit (tudom, ott dolgoztam). Az más, hogy néhány fogorvos jóindulatú, és "átveszi" a beteget, de ez nem más, mint pénzszerzés: az ellátott emberek után (és a kezelések módja, kivitelezése, stb) alapján kapnak fizetést. Több páciens=több pont= több pénz.
De ha minden embernek megengednék, hogy szabadon jöjjön-menjen, felborulna a rendszer, amit az okosok kitaláltak. Ugyanis minden praxis betegszáma fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!