Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg érdemes kihúzatni a...

Tényleg érdemes kihúzatni a romlott bölcsességfogat?

Figyelt kérdés
Van rajta egy kisebb lyuk, az egyik doki szerint húzassam ki, a másik szerint ne. De nehéz elérni, mosni, kissé ferdén nőtt, akkor érdemes kihúzatni? Vagy inkább tömessem be? Azt hozzátenném, hogy a 6-osaim már agyon vannak tömve, már csak koronával menthetőek.
2014. jan. 8. 11:58
 1/5 anonim válasza:

Jó hogy!

Gondolkozzál el azon, h neked semmi szükséged nincs arra a fogra, majd csak járhatsz tömetni aztán a végén majd még bele is törik.

Aztán szájsebészet.

Nem első fog, hogy mindenképp érdemes megmenteni.

2014. jan. 8. 12:03
 2/5 A kérdező kommentje:
De mivel a 6-osok, 7-esek is tömve vannak, a 6-osok alig menthetőek (az egyikben, pont a romlott fog oldalán, el is van repedve a tömés), nem vagyok benne biztos, hogy nem-e kéne menteni azt a fogat, amíg lehet.
2014. jan. 8. 12:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha még kis lyuk van csak rajta én inkább betömetném. De ez az én véleményem természetesen ezt Neked kell eldönteni.
2014. jan. 8. 18:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy az én döntésem, de egyszerűen nem tudok dönteni. Tényleg nehéz tisztítani, de sajnálom kihúzatni.
2014. jan. 8. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:
és ha kihúznak egy rossz állapotban lévő 6-ost és a bölcsességfog 'átveszi' a helyét? Szerintem fogorvos és fogorvos között van különbség, egy igazán profihoz és lelkiismereteshez kellene elmenned...
2014. jan. 9. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!