Milyen fogkrémek a legjobbak? Mit érdemes használnom?
Mindegyik fogkrem szinte ugyanolyan. En a Colgate olcsobb verziokat ajanlom, mert nalam sokkal feherebb a fog mosas utan, mint pl aquafresh eseten. A signal is feherit, de az meg nem habzik es en szeretem.
Fogko megelozesere szerintem mindegyik detto. Kerdezz meg egy fogdokit. A fogkefen is sok mulik. En 'hard' kefet hasznalok, mert erosebb sortevel jobban tisztit.
Minden fogorvos azt javasolja, amelyiktől kapott némi juttatást. Egyik fogkrém se tud csodát tenni: nem fehérítenek, nem szedik le a fogkövet, nem "gyógyítják" a szuvasodást, nem szüntetik meg a fogágybetegségeket. De van, ami megelőzi.
Amire az van írva:
Anti cavity - fogszuvasodás ellen
Gum health - íny egészségét védi
Anti tartar - fogkőképződés ellen
Whitening - fehérítő (de egyik sem fehérít igazán...)
Vannak komplex fogkrémek, hogy több minden ellen védenek.
Én a Paradontaxot ajánlom, egy éve használom, és nagyon bevált. Remek prevenciós fogkrém, az ízét hamar megszokod.
Fogkefével óvatosan, a kemény sörtéjűvel nagyon könnyű felsérteni az ínyt, ami betegségekhez vezethet. Inkább közepes vagy puhát, azzal is végezhető a munka megfelelő fogmosási technikával.
Fogselymezz! Naponta.
Corsodylt pedig nem ajánlom, mert barnára festheti a fogat, plusz egyáltalán nem indokolt ilyen erős szájvízzel öblögetni, több kárt tud okozni néha, mint hasznot. Ráadásul nekünk úgy tanították, max 1 hétig lehet egy huzamban használni...
Eddig Colgate Totalt használtam, ugye magyar fogorvosok ajánlásával, de már megváltoztatták az összetételét a hátrányára és már nem tisztít olyan jól :P
Mintha azt akarnák, legyünk betegek hogy orvoshoz járjunk.
Fogászati asszisztens vagyok.
A Fogkő ellen nem elég csak egy fogkrém.
Fogselyem, fogköz tisztító, Curasept szájvíz ( A corsodil is jó, de az színezi a fogakat ) és Parodontax fogkrém.
A fogkő látszólag nem veszélyes, gyakorlatilag sokkal veszélyesebb lehet az elhanyagolt szájhigiéné a te esetedben mint a szuvas fogaknál.
A szuvas fogú emberek egyesével vesztik el a fogaikat, te egyszerre mindet ha nem figyelsz oda.
Szóval fél évente fogkő eltávolítás( fél évente ingyenes a körzetisednél ), minden napos fogselymezés ( este ), fogmosás parodontaxal, és ezt követően 15 perccel szájvizezés. ( ez után kerüld a szénsavas és édes lötyiket )
Köszi :)
Figyelj, mi az a fogköz tisztító ? Az nem a fogselyem? Listherine szájvizet használok, az nem jó?
Miért ajánlja mindenki a Parodontax fogkrémet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!