Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi ideig tart egy fogtömés...

Mennyi ideig tart egy fogtömés? és egy húzás? Egyszerre csak egy fogat fognak kihúzni?

Figyelt kérdés
Sajnos,már nem túl egészségesek a fogaim,pedig még fiatal vagyok.van pűr lyukas fogam,és olyan is amit már ki kell húzni,illetve fogszabályzó is kellene,de eddig nem mertem egyszerűen elmenni a fogorvoshoz,mert féltem egy gyerekkori foghúzás emlékei miatt..15/L

2014. jan. 7. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell félni a fogorvostól, kárt nem igazán tesz benned, inkább csak segít. Nekem gyerekkorom óta érzéstelenítő nélkül csinál mindent, csak a húzásokhoz kaptam érzéstelenítőt, de volt, hogy akkor is csak sprayt.

Egy fogtömés fúrással együtt nincs 10 perc. Húznak egyszerre akár kettőt is. Tudod melyik fogaidat kéne kihúzni? Mert fogszabályzásnál ha torlódva vannak a fogaid akkor a 4-eseket esetleg 5ösöket szokták kihúzni. Én fogat a helyedben nem húzatnék, hogyha menthető, még ha le is van esetleg belőle törve lehet megtudják menteni.

2014. jan. 7. 22:16
 2/5 A kérdező kommentje:
sajnos az alsó jobb 6ost biztosan ki kell húzni,viszont a többi betömhető,a rossz fogaimat meg anyukámtól örököltem.mindenesetre köszönöm a segítséget,úgy érzem jó párszor meg kell mé látogatnom majd a fogorvost.és egy tömés kb mennyi ideig tart?úgy értem mennyi idő után eshet ki a tömés?
2014. jan. 8. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
64%
Jó esetben nagyon hosszú ideig kitart. Nekem van olyan tömésem, ami már van vagy 10 éves, és semmi baja, pedig műanyag (az amalgám tartósabb). Amúgy minél gyakrabban mész, annál kisebb beavatkozásra lesz szükség. Ha romlandóak, akkor gyakrabban kéne menned.
2014. jan. 8. 18:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Minél később mész annál jobban megszívod. Amúgy nem fáj semmi, csak nem mindegy, hogy kihúzzák vagy betöm egy apró picike lukat. Egyik sem fog fájni! Csak épp a picike tömést ingyen megcsinálja és 10-20 évig semmi gond. A húzás után meg elég drága és macerás a pótlás vagy lesz egy hiányzó fogad.

Húzás amúgy legvégső eset, de a nagyon nagy tömés szintén nem túl jó. Az sokkal könnyebben kiesik, ami szintén nem fáj csak rossz havi szinten fogorvoshoz járni.

Szóval menj el gyorsan ha még nem voltál, ne félj!!

2014. febr. 11. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem egyszerre két fogat húztak ki összesen 3 perc alatt elöl fent. az már a dokik múlik, hogy vékony tűvel adja be az érzéstelenítőt vagy brutál vastaggal. van ilyen doki is meg olyan is. 3 hét alatt begyógyult. nekem másodszorra sikerült jó fogorvost találnom.
2014. okt. 24. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!