Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet tenni ínysorvadás...

Mit lehet tenni ínysorvadás ellen tenni?

Figyelt kérdés
A fogorvosom az mondta, hogy fogmosás közbe mossam az ínyemet is. Kb 1 hónapja volt ez, de nem javult, sőt rosszabb lett. Már szinte az összes fogam mozog. Azóta járok fogászatra, de csak a lyukas fogaimat kezdte el betömni. Semmi fogkőszedés vagy ilyesmi.16 éves vagyok. Ne szeretnék fogak nélkül maradni.
2014. jan. 2. 17:39
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi,hogy röntgenre elküldött,de azon semmit nem látott.
2014. jan. 2. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
16 évesen? Mostál fogat? hány lyukas volt?
2014. jan. 2. 19:38
 3/4 A kérdező kommentje:
kb 10 évesig napi rendszerességgel utána kb minden 2. nap.De van olyan aki szinte életébe nem mosott fogat még sincs ilyen baja.Ja és 2-3 éves korobban kieset minden fogam, mert agyvérzéssel születtem és kaptam vmi gyógyszert és attól.Ennek lehet köze hozzá?Most van 4 lyukas fogam,de ebből 2 már be volt egyszer tömve.
2014. jan. 2. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:
ez egyáltalán nem normális, hogy 16 évesen mozgathatók a fogaid. Mindenképpen menj el egy parodontológushoz minél hamarabb. (vagy magánrendelésre, neten találsz ilyet, vagy esetleg elmehetsz valamelyik orvosi egyetem klnikájára, ott is értenek hozzá) Nem értem, h a fogorvosod miért nem foglalkozik elzzel. Ezt az állapotot mindenképpen kezelni kell!! Amit addig is tehetsz, h egy nagyon puha sörtéjű fogkefével nagyona laposan tisztítod a fogaidat+fogselyem használata 1000- rel!!
2014. jan. 4. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!