Egy elég nagy gennyzacskó alakult ki az egyik fogam felett, az ínyemen. Kiszúrhatom?
Ha magamnak kiszúrom, steril körülmények között, majd hosszabb ideig fertőtlenített vattát tartok ott, akkor történhet baj? Meggyógyulhat így?
Tudom, hogy az ilyesmivel fogorvoshoz kell menni és egy ilyen kísérlet felelőtlenség, de most nincs erre pénzünk.
SZTK-ba (fogorvoshoz) nem tudsz elmenni?
Én nem merném piszkálni
Ha valami gyulladás van ott, jobb volna
ha a doki felírna antibiotikumot
Dehát te tudod
Köszönöm mindenkinek a választ, segítséget!
Így van, sajnos jelenleg nincs Tb-m és ráadásul nagyon sok kár ért minket, vagyis pénzünk sincs arra, hogy folyamatosan járjak egy maszekhoz.
Attól félek, ha nem talál utat a genny, akkor szétterjed a szervezetemben, s mindenképp jobb lenne, ha kivágnám, fertőtleníteném, s kezelném valamivel, szednék antibiotikumot.
Milyen antibiotikum kell ilyenkor szerintetek?
Antibiotikumot nem kapsz vény nélkül, orvoshoz kell menned hogy felírják. Egyébként Augmentin Duo (Aktil Duo), vagy Dalacin a leggyakrabban választott szer ilyenkor.
De én mindenképp kitisztítanám, fertőtleníteném a helyedben amíg orvoshoz nem jutok.
Az antibiotikum megszüntetheti a gyulladást, de annak okát nem. Tehát amikor elmúlik a hatása, vissza fog jönni a gyulladás. A foggyökér feletti gyulladást az szokta okozni, hogy a fog pulpája elhal, tehát gyakorlatilag egy holt dolog van a szádban, amely a gyökércsúcson keresztül fertőz.
Nekem több évig volt egy ilyen fogam, alig fájt, ezért nem mentem vele orvoshoz. Néha megnőtt a fisztula, és kipukkadt. Mikor aztán meglátta egy fogorvos, nagyon mérges volt, és azt mondta, ezt már nem lehet kezelni, és kihúzta. A fisztula helye azóta is ott van az ínyemen egy dumó formájában.
Ez már vagy 20 évvel ezelőtt volt, most már biztos ki tudnák kezelni. Mihelyst lesz rá pénzed, feltétlenül menj vele orvoshoz. Egy gyökérkezelés hosszú és drága dolog külföldön, jobban járnál, ha itthon kiváltanád a tb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!