Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet? Gennyzacskó vagy...

Mi lehet? Gennyzacskó vagy daganat?

Figyelt kérdés

2 fogam között az ínyemen van egy nagy dudor, kb akkora mint 2 fog és ez már 1 éve ott van. Nagyon félek, hogy valami daganat.

A fogamról annyit, hogy kb 10 éve betömték, majd kiesett a tömés, pár éve gyökér kezelték, később azt megint gyökér kezelték, majd kb 1 éve kiesett a tömés, és azóta úgy van...muszáj volt másik fogamat csináltatnom, ami fájt, ez meg nem fáj, szóval először azokkal kellett elmennem. Ha egy kicsit érzékenyebb a fogam, akkor megduzzad egy jó nagy babszemnyire ez a dudor, de volt már olyan is, hogy szinte teljesen elmúlt. Most egyébként sárgás színe van, olyan mint amikor valaki mákbeteg és sárga a szeme meg a bőre. De ha érzékenyebb a fogam, akkor nagyon piros. Nemsokára megyek a fogorvoshoz, de nyugtassatok meg, hogy ez csak genny. Teljesen kikészültem mikor megláttam, hogy daganat is lehet. Azért jött a kérdés, mert ma reggelre a másik oldalon megjelent egy ugyan ilyennek tűnő gumó, de az még nagyon pici, nem is sárgás. Így már kezdek nagyon aggódni.

2013. jún. 9. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
93%
Bevallom, fogalmam sincs, hogy mi lehet, de szerintem minél előbb menj el vele orvoshoz, hogy kiderüljön. Itt szerintem mindenféle választ fogsz kapni, ami nem megnyugtatni fog, hanem összezavarni, még idegesebb leszel, aztán az orvos lehet, hogy öt perc alatt lekezeli, vagy ír rá valami gyógyszert, és kész, elmúlt. :)
2013. jún. 9. 14:46
 2/3 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem genny. Én nem lennék nyugodt a helyedben. Az legyen az első, hogy holnap elmész a fogorvoshoz. A genny nagyon sok mindenre ráhúzódhat. Szívre, izületi gyulladást okozhat, stb.
2013. jún. 9. 14:46
 3/3 anonim ***** válasza:
93%

Valószínű hogy csak gennyzacskó.

Nekem is volt ilyenem, mert nekem rettentően érzékeny a fogam, hiába mosom rendesen, alapból ilyen. Ezt örököltem sajnos. Az ínyem a legérzékenyebb és nekem is volt ilyen ha egy fogam fájt a lyuk miatt akkor begennyesedett, és hetekig jártam fogászatra hogy kezeljék. És volt amikor elhanyagoltam mert nem fájt csak kellemetlen volt akkor annyira begyűlt a genny hogy baromira fájt napokig mire elmentem fogorvoshoz akkor tűvel leszívta a gennyt belőle, és kezelte a fogamat is mert kiderült hogy a tömésem kiesett amit valószínű nem vettem észre.

Azóta kezelte és minden jó, de ha van egy kis fogfájásom akkor az evésnél figyeljek és akkor többször mossam a fogam plusz a szájvizet is használjam fertőtlenítés céljából.

A listerin tökéletes erre. Nem reklámozni akarom csak mondom hogy bevált és, egy evőkanálnyi adag elég belőle 30 mp-ig öblögetni majd kiköpni és vízzel kiöblíteni a maradékot. Sokáig nem hittem benne de 4-5 nap alatt csodát művelt. De csak akkor használom ha gond van, a fogmosás nekem elegendő.

Nem mondom biztosra hogy az genny, mindenképp menj el dokihoz hogy nézzen rá, az is lehet hogy gyulladás a gyökérnél, nem tudni.

2013. jún. 9. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!