Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Vajon tényleg csak gyulladás?...

Vajon tényleg csak gyulladás? Nem lehet dagadat, vagy valami más komolyabb dolog?

Figyelt kérdés
már 1 hónapja fáj a bal felső bölcsességfogam alatt egy kisebb ponton az ínyem. amennyire látom piros, és kicsit duzzadt. ma elmentem a fogorvoshoz, kórházban főorvos, gondoltam hülyeséget csak nem mond, azt mondta hogy ki kell műteni a bölcsességfogamat hogy legyen elég hely mert attól gyulladt be. de olyan furcsa, valamikor jobban fáj, valamikor kevésbé, de általában fáj a nyelés, meg evés után...volt két olyan nap hogy szinte enni nem tudtam aztán helyre jött majd megint fájt...a legfurcsább az hogy tapintásra ha végigsimítom lentről felfelé olyan mintha "jönne fel a bőr", mintha be lenne vágva...ilyen egy gyulladás? :/ jahh igen, és a fogam nem fáj, leginkább olyan mintha fel lenne mondjuuk sértve...

2013. márc. 4. 17:48
 1/1 anonim ***** válasza:

a bölcsességfogakkal az a helyzet, hogy gyakran nem törnek elő rendesen, nyomják az előtte lévő fogakat, ezért gyakran fordul elő, hogy ki kell műteni őket.

Fogínygyulladást, illetve a fog környékének gyulladását okozza.

én azt javaslom, hogy ha a fogorvosod azt mondja, hogy ki kell műteni akkor érdemes ezt megtenni

(A műtét kb. 1 óra, mivel érzéstelenítenek nem fogsz érezni semmit, én is már átestem ezen)

2013. márc. 5. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!