Mi lehet a baj a bal oldalon lévő fogaimmal?
Bal oldalon van egy széttörött fogam csak egy kis csonk maradt belőle az az egyetlen rossz fogam már és azt kell majd kihuzatnom, na de az a baj hogy egyszer egyik naprol a másikra elkezdett hasogatva fájni az egész baloldal, és nem tudom miért, nincs rajta se lyuk semmi
ha számba veszek egy korty hideg vizet enyhíti de ha az felmelegszik vagy nincsen viz a számba megint elkezdődik a fájdalom, de annyira hogy bekönnyezek... és már nem bírom már vagy 3-4- napja van ez, de gondoltam nem megyek még fogdokihoz hátha elmulik(nem azért nem mentem még dokihoz mert félek csak mindig halogatok mindent jo fej fogdokim van) :D segítsetek valami gyogymod hogy kibirjam hétfőig bármit könyörgök
Nem akarlak ijesztgetni, de az időjárás változást az ember csak trauma után érzi. ( Ütés, zúzódás, baleset ) akkor sem több napig.
Ha a fogad letört az már régen rossz, és nem tudom hányas fogad ez, de a leírtak alapján még túl fiatal vagy ahhoz, hogy maradandó fogat veszíts.
Mivel a fájdalmat magát nem írtad körül, ez elég sok minden lehet.
Véleményem szerint holnap az első utad a fogorvoshoz vezessen, és törekedj arra, hogy a csonkot megtartsátok. ( Később mehet rá korona... De a fogvesztésnek következményei vannak )
11:14-es vagyok.
Sosem normális ha egy tömött fog fáj.
Ez azt jelenti, hogy vagy légbuborék maradt a tömés alatt ( ez esetben feszítő fájdalmat érzel ) vagy a szuvasság tovább terjedt a pulpára és most pulpitised van.
Egyébként ez utóbbi tünetei illenek leginkább az esetedre.
Ha ez történt, akkor gyökérkezelés lesz.
Az éjszakai fájdalmat a pulpitis okozza, a légbuborék fájdalom nem akkora, hogy éjszaka ne tudj aludni...
Igazság szerint mivel a gyulladásban van a fog, az érzéstelenítő nem fog hatni, szóval sajnos igen, fájni fog... :(
Ha addigra elhal a fog, ( mert most ez történik )nem érzel az egészből semmit. Ez esetben 3-4 ülésben kerül sor a gyökérkezelésre, viszont utána garantáltan nem fog fájni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!