Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet a baj a bal oldalon...

Mi lehet a baj a bal oldalon lévő fogaimmal?

Figyelt kérdés

Bal oldalon van egy széttörött fogam csak egy kis csonk maradt belőle az az egyetlen rossz fogam már és azt kell majd kihuzatnom, na de az a baj hogy egyszer egyik naprol a másikra elkezdett hasogatva fájni az egész baloldal, és nem tudom miért, nincs rajta se lyuk semmi

ha számba veszek egy korty hideg vizet enyhíti de ha az felmelegszik vagy nincsen viz a számba megint elkezdődik a fájdalom, de annyira hogy bekönnyezek... és már nem bírom már vagy 3-4- napja van ez, de gondoltam nem megyek még fogdokihoz hátha elmulik(nem azért nem mentem még dokihoz mert félek csak mindig halogatok mindent jo fej fogdokim van) :D segítsetek valami gyogymod hogy kibirjam hétfőig bármit könyörgök

2013. dec. 14. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Menj el az ügyeletre, kapsz egy szurit és kihúzzák a csonkot, pár perc alatt túl leszel a fájdalmon, ez az egy segít. Gyógyszer csak egy ideig, esetleg jegeld és tegyél rá szegfűszeget.
2013. dec. 15. 07:50
 2/11 A kérdező kommentje:
vannak fejlemények tegnap hajnal ota :d tudtam aludni 3 órát :DD két részletben :Dne de a fájdalom korlátozodott egy fogra az bal fölső 1-esre aminek szintén semmi baja nincs több mint hat héttel ezelőtt tömték, és érintésre lüktető fájdalom, alapbol lüktet de az még kibirható :D hétfőn megyek fogorvoshoz akkor kihuzatom a csonkot és megnézetem aaz egyest is és kiderül mi a baj, anyám szerint időjárás neten is ezt olvastam pont hasonlo tünetekkel ugyhogy picit megnyugodtam :)
2013. dec. 15. 10:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem akarlak ijesztgetni, de az időjárás változást az ember csak trauma után érzi. ( Ütés, zúzódás, baleset ) akkor sem több napig.

Ha a fogad letört az már régen rossz, és nem tudom hányas fogad ez, de a leírtak alapján még túl fiatal vagy ahhoz, hogy maradandó fogat veszíts.

Mivel a fájdalmat magát nem írtad körül, ez elég sok minden lehet.

Véleményem szerint holnap az első utad a fogorvoshoz vezessen, és törekedj arra, hogy a csonkot megtartsátok. ( Később mehet rá korona... De a fogvesztésnek következményei vannak )

2013. dec. 15. 11:14
 4/11 A kérdező kommentje:
a csonkot csak megemlítettem már semmi sincs a fogbol és tudom hogy van következménye de ha az bent marad csak rosszabb lesz, később megy rá híd és megvan oldva de az ráér, a lényeg hogy holnap fogorvos és megnézetem a bal főlső egyest
2013. dec. 15. 11:46
 5/11 A kérdező kommentje:
csonk az amugy az 5ös vagy hatos most nem számolgatom, két különbőzö fog, a csonk nem fáj de az bal fölső egyes viszont igen de annak semmi baja nincs külsöleg de lehet csak begyuladt valami azt elmulik, fogdokim anno mondta hogy tömés után előferdülhet hasonlo
2013. dec. 15. 11:48
 6/11 anonim ***** válasza:

11:14-es vagyok.

Sosem normális ha egy tömött fog fáj.

Ez azt jelenti, hogy vagy légbuborék maradt a tömés alatt ( ez esetben feszítő fájdalmat érzel ) vagy a szuvasság tovább terjedt a pulpára és most pulpitised van.

Egyébként ez utóbbi tünetei illenek leginkább az esetedre.

Ha ez történt, akkor gyökérkezelés lesz.

2013. dec. 15. 15:19
 7/11 A kérdező kommentje:
és a gyökérkezelés az fáj? mert anyukámnak fájt anno amikor csinálták neki, manapság is fog fájni vagy már picit jobban csinálják? mert igyis ugyis meglesz csinálva csak tudjam hogy fáj e vagy nem :)
2013. dec. 15. 19:00
 8/11 A kérdező kommentje:
de amugy nem tudom eldönteni hogy feszítő érzést érek a fogamon vagy lüktetőt, de ha öszinte akarok lenni feszít is meg lüktet is
2013. dec. 15. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Az éjszakai fájdalmat a pulpitis okozza, a légbuborék fájdalom nem akkora, hogy éjszaka ne tudj aludni...

Igazság szerint mivel a gyulladásban van a fog, az érzéstelenítő nem fog hatni, szóval sajnos igen, fájni fog... :(

Ha addigra elhal a fog, ( mert most ez történik )nem érzel az egészből semmit. Ez esetben 3-4 ülésben kerül sor a gyökérkezelésre, viszont utána garantáltan nem fog fájni. :)

2013. dec. 15. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem nyúlt hozzá előszőr a doki amikor nem hatott az injekció, beletett valemilyen gyógyszeres cuccot és másodjára már meg tudta csinálni fájdalom nélkül a gyökérkezelést.
2013. dec. 16. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!