Fogszabályzás Németországban?
A biztosító felnőttnek csak akkor fizet valamennyit, ha az orvos igazolja, hogy nem csak esztétikai, hanem rágási probléma is van. Viszont olyankor lehetséges, hogy műtétet is javasolnak. Pl. nekem állkapocsműtétet is javasolt az orvos, de nem mertem bevállalni a kockázatot, és nem is feltűnő az eltérés az alsó és felső állkapcsom között. Pedig akkor jóval kevesebbet kellett volna fizetnem, mert a biztosító állta volna a többit.
A költségekről.
- Nekem először a vizsgálat majdnem 400 euroba került (2011-ben). Ezért az összegért ő csinál egy tervet, és elmondja, hogy mit szeretne csinálni, hogyan, és mennyibe fog kerülni. Sajnos ha közben meggondolnád magad, vagy másik dokihoz mennél, ez a pénz elveszik, nem kapod vissza (de ez Magyarországon is így van).
- Nekem felül átlátszó, alul fém fogszabályzóm van, ez így 2011 júliusától 2014 februárjáig összesen 5.100 euróba kerül. Nagyon drága, de szerencsére nem egy összegben kell fizetni, hanem havonta. Így én most 160 eurot fizetek egy hónapban. Ha a műtétet is vállaltam volna, akkor viszont már csak 50 euro lenne havonta, de nagyon féltem tőle, hogy nem sikerül, mert két ismerősöm is van, akiknek megcsinálták, és szerintük csak rosszabb lett utána a rágásuk. A láthatatlan fogszabályzó (ami belül van) úgy tudom duplája lett volna az enyémnek, tehát kb. 300 euro havonta, de ez nem biztos infó. A teljesen fém fogszabi a legolcsóbb.
Az előbb említett 5.100 euroban minden benne van: az anyagköltség, az ellenőrzések, röntgenek, lenyomatok, gumicsere és a fogszabályzó levétele után az ideiglenes (éjszakai) fogszabályzó is. Ez szerintem mindenhol így van, de a legjobb, ha megkérdezed a választott fogszabályzó szakorvost.
Szóval elméletileg a havi részleten kívül nem kell semmit fizetned, nincs külön vizitdíj meg ilyesmi.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!