Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ráér még 1-2 hónap múlva...

Ráér még 1-2 hónap múlva elmennem a fogorvoshoz?

Figyelt kérdés

Az van, hogy 2013. okróber közebe táján az első 2 letört fogamból lett lecsiszolva és 1-1 korona lett rátéve. Az egyikkel semmi baj (azt leszámítva, hogy a színe sokkal sárgább az eredeti fogaimnál, jóval nagyobb is (=csúnya), ferdén lett felrakva és a 2 korona között nincs egy minimális rés sem). A másikkal viszont elég komoly probléma, hogy kb. 1 hete érzem, hogy nagyon büdös és kezd elszíneződni a fogínyem. Próbáltam fogselyemmel kitisztínani, és akkor vettem észre, hogy felülről a tok mögé bemegy kb. 3 mm-el. Akár hogy megmosom, fogselymet húzogatok büdös marad azon a részen.

Kép:

[link]

Ha 2013.12.12-én elmennék a körzeti fogorvoshoz, akkor 2013. 12. 25-re végeznének vele (korona leszedése, új felrakása)? Bár a körzetihez nem szívesen megyek vissza, mert belecsiszolt véletlenül a mellette lévő teljesen jó fogamba is és ő tette fel ilyen bénán...nekünk nem tetszett, de azt mondta, hogy jó lesz az így belementünk, hogy feltegye.

Hogy tudná levenni a fogorvos a koronát? elkezdené lecsiszolni? Vagy megpróbálná lehúzni (bár azt elég nehéz lenne szerintem)?

Ha kb. 1,5 hónapra a korona felrakása után már így elkezdett romlani, akkor még kibír még 1,5 hónapot?

2013. dec. 11. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha rohad, akkor mielőbb menj el a fogorvoshoz, másfél hónapot nem bír ki.

Ha le kell venni, akkor egy helyen elvágja és lehúzza a koronát.

Nem biztos, hogy új korona készen lenne dec, 25-re, de ezt majd a doki megmondja.

2013. dec. 11. 16:39
 2/7 anonim ***** válasza:
karácsony miatt a dec. 25 kizárt, szerintem már csak jövőre lesz ebből bármi is, de ne halogasd, ott valami rohad, a maradék csonk is veszélyben van és bármikor begyulladhat az egész, mielőbb menj fogorvoshoz, nem ér rá 1-2 hónapot
2013. dec. 11. 16:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Oké, ezzel csak az a baj, hogy dec. 27-től nem leszek itthon, és ha addigra nem tudják megcsinálni/felrakni a koronát, akkor az úgy elég csúnya lesz...bár most olvastam valahol, hogy szükség esetén csinálnak ideiglenes koronát...gondolom olyat mindenhol csinálnak és annyira nem csúnya...vagy igen?
2013. dec. 11. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Ennél az ideiglenes koronám is szebb volt...

Az ideiglenesben az egyetlen rossz,hogy nem tudsz vele harapni (annyira nem gáz,megszokod,hogy mindent összevágsz kicsire)

Most menj orvoshoz,ha büdösödik,akkor ott rohad.

Gyökérkezelve voltak azok a fogak?

2013. dec. 12. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Menj el, lehet az ínyed gyulladt és nem is kell leszedni, de ha mégis, akkor az ideiglenessel is kibírod egy darabig, nem annyira ronda, nekem volt első fogaimon ideiglenes korona, míg az új el nem készült.
2013. dec. 12. 15:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem gyökérkezelt.

Végül anyám azt mondta, hogy kibír még 1 hónapot így nem megyek.

2013. dec. 15. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Te tudod,de ha vársz vele,akkor lehet tőben fog letörni.
2013. dec. 16. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!