Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A tejfog alatt vajon van e...

A tejfog alatt vajon van e fogcsira?

Figyelt kérdés
A kisfiam foga kiesett ez èv februàrjàvan.2.szemfog volt.Azóta kiesett a màsik oldalon is ès helyette kinőtt màr a csontfog.Viszont az első kiesett fog helyett mèg nem.Voltunk orvosnàl ő azt mondta hogymivel magàtól esett ki valószinüleg van alatta fogcsira.Felesleges röntgenezni a gyereket.Vàrjak még...Honnan làthatom vagy èszlelhetem hogy van e ott növèsben lèvő fog.Ha az inyra rànyomok az ujjammal akkor kemèny tapintatú
2013. dec. 10. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hány éves a kisfia? Alsó vagy felső szemfogról van szó?

Amennyiben a fiú már elmúlt 11 éves és felső szemfoga nem akar előtörni, szerintem érdemes lenne mégiscsak egy röntgen vizsgálatot kérni. Esetleg másik fogorvostól. Nem mindig szimmetrikus ütemben fejlődik a fogsor, de 7-8 hónap eltérés azért már ritka. Mivel már több mint fél éve kihullott a tejfog, előfordulhat , hogy a maradó szemfognak valamilyen helyzeti rendellenessége van, és fogszabályozó készülékre lehet szükség. A maradó fogak csírája előfordul, de szemfognál nagyon ritka (inkább 2-esek és 5-ösök hiányozhatnak).

Amennyiben a fog helyzete a röntgenfelvétel szerint megfelelő, akkor javaslom rágcsáljon sok répát, almát a gyermeke. Ezzel ingerli a csontját és segíti a fog előtörését.

2013. dec. 10. 10:22
 2/3 A kérdező kommentje:
7 ès fèl èves.felső jobb oldali 2 metszöfog.Ha rànyomok kemenytapintasu.de lehet az csak csont es nem fog.
2013. dec. 10. 10:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Oh szemfgat irtam nem metszot a kerdesben hgyhogy 1000 bocsii
2013. dec. 10. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!