Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az alsó protézist lehet úgy...

Az alsó protézist lehet úgy megcsinálni, hogy ne mozogjon? Hogyan kell rögzíteni, milyen ragasztót kell használni?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak kihúzták alól az összes fogát, most lett kész a protézise. Nagyon el van keseredve, mert nem tud enni, beszélni, mert mozog, ki akar esni a szájából. Ha valakinek van tapasztalata, kérem válaszoljon!
2009. nov. 22. 10:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia!Fogorvos mellett dolgoztam sokáig,így láttam.Ha megmaradna legalább 1db fogad amibe a kapocs tudna kapaszkodni,az jó lenne!Törekedni kell rá!És kérjél bele olyan fémet,amit súlynak hívnak,ami picit segít abban,hogy az a kis könnyű műanyag ne mozogjon ide vagy oda a szádban.Vagy ha nem marad egy fog sem,akkor hátul terjesszék jól ki,hogy a fog után hátul a szádban van egy gümő/tubának/hívják,és abban is kapaszkodhat,na és plusz ragasztó.Sokfelé sokfélét lehet kapni,aki használja,az dicséri.De csodát ne várj tőle..ennyi,remélem tudtam segíteni!
2009. nov. 30. 08:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm válaszodat!
2009. nov. 30. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!