Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hétfőn húzták a fogam. Miért...

Hétfőn húzták a fogam. Miért fáj a mellette lévő fogam azóta?

Figyelt kérdés
Egészséges fogam fáj a kihúzott fogam mellett. Meddig normális ez? Azt hittem ha kihúzzák a fogam elmúlik a fájdalom. De nem...most a helye fáj. Pedig nincs beletörve, szépen gyógyul. mégis a mellette lévő fogamhoz hozzá se merek érni... szörnyű...
2009. nov. 20. 21:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A húzott fog helyének fájdalmára nem tudok mit mondani, mert nekem az nem igazán fájt, csak kellemetlen volt. Viszont mellette nagyon fájt kb 1 hétig, hozzá se bírtam érni, a számat se tudtam rendesen becsukni, mert ahogy összeért a felsővel, majdnem meghaltam.

Mondjuk nekem nagyon cibálták, és a sok rángatás miatt fájt ennyire.

Ha hozzányúlok, és kicsit rángatni akarom, még most is fáj, de cak picit, pedig már kb 3 hete húzták.

Jobbulást! Remélem mielőbb elmúlik a fájdalom.

2009. nov. 20. 22:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem hívd fel a dokit, illetve ha tudsz, menj vissza hozzá és mindenképp mondd el neki. Ő tudja a legjobban, hiszen az orvosod.

Csak megjegyzem, a fogak rafináltak tudnak lenni. Nekem január-februárban volt egy nagy fogászati tortúrám, mert ünnepek alatt kezdett el nagyon fájni, nem tudtam rendesen beazonosítani, melyik vagy melyikek fájnak, több kezelve is lett, kellett is (sajnos korábbi fogszabályzás, félrekezelés tette tönkre a fogaimat), és volt egy fogam, amit végül gyökérkezelt a dokim, de felváltva fájt mellette a másik 2 fog, és röntgenen nem látszott nagyon, korábban lett tömve, a fogszabályzós dokim tömte, de olyan mélyen, hogy a mostani dokim csak nézett, hogy ezt hogy csinálta, az tette egyértelművé a gyulladást, hogy mellette a másik 2 felváltva fájt. Lehet, hogy csak a gyulladás következménye nálad, amit kihúztak, és azt még érzi a másik fog, de az is lehet, hogy a mellette lévővel is van gond. Begyulladva nincs az íny azon a környéken? Menj vissza, elsőre nem biztos, hogy csinálni fog konkrétumot, de addig is figyeld, mikor, mire fáj. Esetleg az elmex fogkrémet kipróbálhatod, hátha csak annyi van, hogy gyenge a zománc vagy az íny gyulladt, azon ez segíthet (illetve nekem ez az egy fogkrémtípus a jó, de az én esetem speciális, nekem szitát csinált a fogszabályzós dokim a fogzománcomból).

2009. nov. 20. 23:35
 13/16 anonim ***** válasza:

aszpirint bevehetsz, sógornőmnek is mondta a doki h attól nem lesz gáz.

és hidd el mostmár lassan enyhülni fog. Tudom h nagyon rossz én is bőven megszenvedtem vele.

2009. nov. 20. 23:37
 14/16 A kérdező kommentje:

Ma reggelre már sokkal jobb, de azért még érzékeny. Nem vehetek be gyógyszert, mert úgyis csak egy ideig szüntetné meg a fájdalmat, és ha huzamosabb ideig szedem, teszem azt 4-5 nap, akkor az már tuti gond a babánál.

A fogam jó, az tuti. 6-os fogamat húzták, és az 5-ös fáj előtte. Röntgenen sem volt vele baj, és nem lyukas, nem szuvas. Az ínnyem picit piros a foghúzás alatti részen, de nem vészesen. Remélem estére nem durran be megint nagyon. Most ha így maradna, az jó volna.

Köszönöm a sok segítséget. Hétfőn betelefonálok ha még akkor is fáj, de remélem nem lesz rá szükség. De a fogam tuti jó.Ugyanis érzékeny a 7-es is...és ugye a 6-os e kettő között volt.

Nekem csak az a furi, h eddig azért nem fájt. Csak mostanra, mármint tegnapra fájdult meg. Épp varratszedés utánra. És a dokinő mondta is h nagyon szép a sebem.Ha gyulladt lett volna szt látja.

2009. nov. 21. 11:19
 15/16 anonim válasza:
Megkérdzhetem mi lett a fogadal ma nekem is huztak és nagyon fáj a mellette lévő,elmult vagy mi lett vele,?
2010. febr. 12. 21:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Szerencsére elmúlt...megnyugodott a fogam, és kb 3-4 napig fájt...nagyon fájt. Pedig jó fogról van szó. De ennek már jó pár hónapja. Azóta a seb is begyógyult. Minden oké lesz! Ne aggódj!
2010. febr. 13. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!