Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan menjek el a fogorvoshoz...

Hogyan menjek el a fogorvoshoz? Mit fog csinálni?

Figyelt kérdés

Kisebb koromban egyenesen szerettem fogorvoshoz járni és büszke voltam magamra, hogy én elmerek menni, nem félek tőlük a korombeliekkel ellentétben. Azonban kb 10 éves koromban előjött egy fogorvosos rémálmom ami nagyon sokáig visszatért, de az okát nem tudom és azóta nem voltam fogorvosnál. Most 14 éves vagyok és a két rágófogamból már alig van, mert szuvas és így már nagyon sok része letört. Emlékeim szerint a tömés nem fájdalmas dolog, de nem tudom, hogy most mit fog kezdeni velem így nem merek elmenni.

Valaki tudna "találgatni", hogy vajon mit fog csinálni az orvos és ad-e érzéstelenítőt vagy sem?

Vagy valami tipp, motiváció amivel meggyőzhetném magam hogy igenis el kell mennem bármi áron?:(

Köszönöm előre is!

2013. nov. 24. 02:23
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

az attól függ,hogy milyen fogorvoshoz mész.

ha a sima rendelőbe mész,akkor ki fogja húzni azokat a fogakat amiből már alig van.

ha meg egy esztétikai fogorvos mész ő újra fogja építeni,szépen megcsinálja.

2013. nov. 24. 03:10
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Érzéstelenítőt mindenképpen fogsz kapni.

Sima szakrendelőben sem biztos, hogy kihúzzák.

Nekem a magán doki által drágán tönkretett fogamat pont a szakrendelőben hozta helyre egy nagyon jó fogorvos.

Lehet, hogy gyökérkezelik. A rágófogakat nem olyan egyszerű újraépíteni, mint az első szimpla fogakat. Valószínűleg gyökérkezelés után koronát kapsz.

Motiváció? Ha majd nagyon fáj, akkor a kínzó fájdalom fog éjjel az ügyeletre vinni, de inkább előzd meg, mert magától nem fog a fogad meggyógyulni.

Legrosszabb esetben kihúzza, ha nem menthető.

Ha a gyökér használható még, akkor csapot rakhatnak rá, és arra a koronát.

2013. nov. 24. 03:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Amit az első válaszoló ír, tényleg nagy baromság.

Képet nem tudsz róla mutatni?

2013. nov. 24. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első baromságot ír. Ma már szakmai követelmény, hogy a fogat konzerválni KELL, nem kihúzni, a fogorvos legjobb tudása szerint. Úgyhogy kétlem, hogy csak ez a választása maradna a fogorvosnak, hogy kihúzza a fogat. Természetesen ad érzéstelenítőt, azzal pedig nem fogsz fájdalmat érezni. Látatlanban nem tudok mit mondani, arra tippelek, hogy gyökérkezeli a fogakat, aztán épít rá koronát, de a pótlás nem lesz ingyenes, csak a gyökérkezelés.
2013. nov. 24. 11:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és a motiváció: annál nincs rondább és lehangolóbb, mint amikor valakinek csúnyák és rosszak a fogai. Ezenkívül a gyulladt, rossz fog a tested minden részébe szórja a baktériumokat, akár a szívedre is rámehet!
2013. nov. 24. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!