Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Örökölhető a hajlamosság a...

Örökölhető a hajlamosság a fogszuvasodásra?

Figyelt kérdés
Anyukám és apukám fogai is rosszak..a fogaim állása,teljesen apa fajta..És én hiába mosom, sose nyalókázok és nem eszek cukorkákat, mégis már 15éves létemre az összes fogamon van lyuk..van amelyiken nem is 1. Iskola időbe rengeteget járok fogászatra..és furcsa,mert nem kivül lyukadnak,hanem belül..ezért gondolom h. ezt örököltem.Amúgy szépek a fogaim,mert időbe elmegyek..csak már rengeteget szenvedek velük..főleg amikor az első kettőt felül fúrják..injekciót sose kérek..és van olyan h. pár napig nem is beszélek miatta..mert h. fájt,és ezért nem is tom mit érzek..de nagyon rossz..és mióta ilyen sűrűn járok azóta már nem vagyok olyan barátkozós..mert azt hiszem h. bátanak..Már a tejfogak is lyukadtak,de azok nekem nagyon hamar kiestek..3év alatt kiesett az összes..És azóta rendszeresen járok fogászatra. Az orvostól nem félek, megbízok benne.
2008. júl. 10. 16:13
 1/2 anonim ***** válasza:

igen, de gondolom erre gondoltál te is.

egyébként nekem is olyanok a fogaim, hogy belülről rohadnak kifelé, nekem azt monda a fogorvos, hogy bizonyos zomáchibánál ez előfordul.

csinálni igazából nem lehet vele semmit.

2008. júl. 10. 16:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos örökölhetőek :( De kérj nyugodtan a fogászaton fájdalomcsillapítót.
2008. júl. 10. 17:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!