Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy hete gyulladt a torkom,...

Egy hete gyulladt a torkom, tegnap egy fehér pöttyöt vettem észre, a nyelvem oldalán. Talán kezdődő rák?

Figyelt kérdés

Igen,sajnos dohányzom 4 éve,de hébe hóba,van,hogy kimarad pár hónap,van,hogy napi 4-5 szál,volt régen 1 doboz is.Most péntek óta ismét semmi.Mindig vizsgálom a nyelvem,nehogy baj legyen,erre tegnap persze,hogy észrevettem egy fehér pöttyöt.Fehér és olyan nagy és külsejű is mint egy ízlelőbimbó, a nyelv szélén van oldalt, sem alatte sem máshol nincs leukoplakia,vagy mi:SEgyik nap még nem volt ott,másnap igen.Lehet csak a torokgyuszi miatt,de én megijedtem:(Nem fáj egyébként,mármint a dudor,a torkom még igen,de azt kezelem:)

Érdemes ennyivel elmennem dokihoz?Sosem megyek csak ha muszáj (nem mert félek,hanem ne nézzen hülyének ha nincs semmi:D)Volt ilyen valakinek?Annyira olvasgattam a nyelvrák tüneteit,de korban sem vagyok odaillő(21)bár tudom,hogy csökkenőben van a rizikós határ de nehogy már pont nekem legyen mikor alig szívok és fiatal is vagyok:(

2009. nov. 18. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem tüszős mandulagyulladásod van, nekem is volt kb fél éve iszonyatosan fájt nyelni sem tudtam!

A mandulám és a nyelvem leghátul tele volt apró gennygombócokkal!

Fordulj vele minél hamarabb orvoshoz!

2009. nov. 18. 11:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem,sztem félreértetted:)

A nyelvem elülső részén,oldalt,pont ott ahol kiszokott jönni.

[link]

pont így vagyis itt,csak a másik oldalon és mondom akkora mint egy ízlelőbimbó és fehér,ezért jött rám a frász.

Tegnap előtt jött ki és kicsit ijesztő,mert azért sztem elég fiatal vagyok egy rákhoz,ráadásul nem úgy szívom mint egy erős dohányos:S

2009. nov. 18. 11:52
 3/5 anonim válasza:

Szia!

Nem vagyok sem szájsebész,sem fogorvos csak dentál higiénikus.

A biztos az,ha elmész egy fogorvoshoz.A saját egészséged érdekében.Ha holnapra sem múlik el irány az orvos.Ja és nem fognak emiatt hülyének nézni :-)

Minden jót!

2009. nov. 18. 20:19
 4/5 anonim válasza:
Szia... Sikerült kideríteni vmit? Engem is érdekelne, 2 napja nekem is előjött vmi ilyesmi, kezdek félni, hogy talán rák...
2010. jan. 14. 16:45
 5/5 A kérdező kommentje:
semmi nem volt,én vagyok hipo ^^
2010. jan. 15. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!