Miért fáj jobban a fogam a fogtömés után, mint azelőtt?
Figyelt kérdés
A fogam nem szuvas volt, csak a helytelen fogkefe használat miatt szabaddá vált a dentin réteg két fogamon. Az ezek mögötti fog volt érzékeny a nagyon édes dolgokra.
Az utóbbi időben már harapásra is érzékeny lett azon a környéken.
Ekkor döntött úgy a doki, hogy betömi (korábban nem javasolta, mert nem javasolta).
Betömte. Nem nagy a tömés.
Azóta a két tömött fog érzékeny az édesre, hidegre, harapásra. Érzékenyebb mint eddig bármikor.
Emellett a tömés is recés. Nem kellene besimulnia a kifúrt helyre?
2013. nov. 11. 22:13
1/4 TappancsMancs válasza:
Én megmutatnám másik dokinak, ha megy magánrendelőbe mennék.
2/4 A kérdező kommentje:
Ha menne én is magánrendelőbe mentem volna.
Sajnos most nem megy.
2013. nov. 12. 16:55
3/4 TappancsMancs válasza:
Igen gondoltam hogy a magándoki nem biztos, nekem se futna rá, ezért mondtam csak feltételesen a dolgot. Erre jó a Sensodyne fogkrém és erre valóban nagyon beválik. Ez arra való ha édesre hidegre stb érzékeny és bepótolja a dentin csatornákat, én is használtam egy időben és azóta nem is kell. Bátran merem javasolni. A tömés simaságát azt nem tudom azt próbáld talán meg úgy hogy megnézed a rendelőben melyik doki mikor rendel és akkor menj amikor másik doki van, de én nem mondanám hogy ott csinálta a kollégája a tömést, csak hogy neked fura és megnézetnéd.
4/4 anonim válasza:
Lehet, hogy begyulladt a tömés alatt. ha begyulladt a fogorvos elküld fogröntgenre az alapján eldönti, hogy gyökérkezelni kell-e vagy pedig kihúzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!