Fogszabályzó felsérti, fáj, mit tegyek?
Tegnap kaptam alsó felső rögzített fém fogszabályzót.
Több problémám is van vele:
1. A hátsó gyűrűzött fogakon harapáskor a gyűrű teteje ér hozzá a felső fogamhoz, mindkét oldalon, ezért a többi fogam nem zár rendesen, és arra a 2 pár fogra nehezedik minden..
2. Alul a nyelvem felől lévő a két gyűrűzött fogat összekötő fémív vége nincsen visszahajtva rendesen, beszédkor és nyelvmozgáskor folyamatosan sérti fel a nyelvemet, mindkét oldalon sebes már, és fáj mozgatáskor, nem merek beszélni sem így :(
Doktornőnek ezeket mondtam is, de nem csinált semmit vele, mondta hogy rakjak oda gyantát ahol szúr, de egész nap csak nem turkálhatok a számban, mert sokszor lejön az a gyanta, de ha ott is van, akkor is fáj a nyelvem..
Mit kéne tennem? Nem hiszem hogy ehhez hozzá lehetne szokni.. Kb olyan mintha egy szaloncukor akasztódrót végével egész nap dörzsölnéd a nyelved oldalát-alját.
1. A gyűrű nincs teljesen feltéve a fogadra, valószínűleg ez az oka. Vagy csak egyszerűen még nem szoktad meg, és zavar, hogy van valami plusz a rágófogaidon. Én első napokban madártejet ettem csak meg tejbegrízt. Kb 1,5 hét után lettem képes megenni egy kenyeret. Várj még a rágással, lehet'hogy igazdik meg.
2. Nekem ugyanez volt, de az nem a fogív, amiről beszélsz. Az ív kívül megy, tehát a szájfaladat szúrhatja, nem a nyelvedet. Ami a nyelvedet sebesíto ki, az a gyűrű belső oldala. Próbáld meg viaszozni, tudom, hogy kellemetlen, mert sokszor lejön, de ez az egy megoldál. Gyorsan be fog gyógyulni a seb a nyelveden, mert az ilyen sebeknek rövid a gyógyulási ideje. Pár hét alatt meg fog edződni a nyelved, és nem fog fájni. Miután az orvosom feltette a fogszabályzóm, sírva hívtam fel, hogy vérzik a nyelvem, és nagyon fáj. Csak annyit mondott, hogy nem szokta még merg a szám az idegen anyagot, de ez el fog múlni. Igaza volt.
Nyugi, csak az első napok ilyenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!