Mit tudtok a fognövesztésről? Körülbelül mikorra várható? Nagyon drága lesz?
nos ez a kérdés nekem is magas.. Milyen fognövesztés???
Én hallottam már fogpótlásról, vagy koronáról de fognövesztésről nem..
Még kutatási fázisban van,szóval ha össze is jön valami,az akár évtizedek is lesznek.
De mire ide eljut akár magánpraxisba is,addigra már az unokédnak kell majd protézis...
Ez fingmeghajtással és szagosodási bónusszal is legalább 10 fitymaszűkületnyi időbe fog telni foganként.
Az áráról egyenlőre csak annyit lehet tudni, hogy fogcsikarményonként 26 kratykratypetákba fog kerülni.
Kinyernek egy őssejtet, majd elkezdik a konkrét szervet (fogcsírás) kinöveszteni lombikban, amikor már a fogcsíra majdnem növekedésre alkalmas, ráültetik az állkapocscsontra egy kis tűvel. A fog magától növekszik, de technikailag ugyanúgy tönkre tud menni, mint a régi.
A technológia már létezik, és 90% sikerrel lehet beültetni, de EU irányelvek és az orvostársadalom ellenállása miatt még mire nálunk elérhető lesz, az úgy 30-50 év.
Kína, vagy egy dél-amerikai állam előbb nyújt lehetőséget majd rá, jó pénzért egyébként már ma is megtudják csinálni.
Az ára? gondolj a kínaiak őssejtterápiájának az árára, már néhány millióért megoldják. Én úgy saccolnék, hogy félmillió-egymillió meglesz foganként.
A fognövesztés már évek óta létező eljárás. A fogorvos lobbi nem engedi törvényes keretek között működtetni. A fogorvos iparág a gyártóktól a fogtechnikusokon át a fogorvosig ebből a sarlatánkodásból él. Amíg nem érkezik el az az idő, hogy maguk a rezidens fogorvosok döntsenek úgy, hogy a fognövesztés eljárásmódját választják önmaguk érvényesülése érdekében, addig sajnos nem fogják legalizálni. Ebben a videóban például azt taglalják, hogy ízlandon sikeresen hajtottak végre embereken fognövesztést, miközben, ha megkérdezed róla a fogorvosodat, azt fogja mondani, hogy ilyesmi nem létezik, és soha nem is lesz. Persze neki ezt jelenti az érdekvédelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!