Érzékeny fogak (hidegre, melegre, édesre stb. ) és gyulladt, vérzésre hajlamos, meglehetősen fölhúzódott, vékony fogíny: Milyen speciális technikával és fogkrémmel mossam? F/20
Szerintem vegyél egy supersoft fogkefét, dm márkájú a legolcsóbb szerintem. Ez nagyon puha, alig bántja az ínyt, viszont a lepedéket se nagyon szedi le - én ezzel reggel mosok fogat, este pedig egy erősebbel. Aztán fogselymezz, ha teheted minden este, ez nagyon fontos, mert ha teljesen letakarítod az ínyt, akkor tud megnyugodni. Aztán pedig szájvíz kötelezően - pl. listerine. A fogkrémnél arra figyelj, hogy ne legyen fehérítős (!) és ne tartalmazzon sodium laureth/lauryl szulfátot. Összetevőket fusd át, mielőtt választasz, ettől habzik a fogkrém és nem tesz jót az ínynek egyáltalán. Sensodyne sensitive fogkrém pl. tökéletes.
Ha ennyire érzékeny a fogad, akkor zománchiányos is lehet, nekem is az volt, koronákat kaptam sajnos, mert más nem segített és nagyon könnyen lyukadt a fogam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!