Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől fájhat így, és ennyire?

Mitől fájhat így, és ennyire?

Figyelt kérdés
Kb. 10 éve próbál kinőni a két alsó bölcsességfogam, de hely híján nem tudnak kibújni. Az első 5-6 évben csak a bölcsességfogak helyén volt fájdalmam amikor növésnek indultak, de kb. évente egyszer. Az utóbbi években viszont havi szinten okoztak problémát, és amikor bedurrantak, olyankor erősen fájt az érintett oldalon a fülem és a torkom is, azon túl, hogy nem bírtam összecsukni rendesen a számat, annyira bedagadt az ínyem. Most viszont fáj az egész alsó és egész felső fogsorom de kegyetlenül, továbbá a fülem és a torkom is. Mintha egyszerre akarná valaki kitépni az összes fogamat. Pokoli fájdalmaim vannak. Lehet hogy a bölcsességfogaim miatt fáj az egész fogsorom?

2013. okt. 22. 10:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Igen, siman lehet, valoszinuleg nem fer el es azert fesziti.

Irany a szajsebeszet, rontgen, aztan szepen kiszedik oket (nem egyszerre:).

2013. okt. 22. 10:25
 2/16 anonim ***** válasza:

igen, tud ilyet okozni a bölcsességfog, nem fér el és mindent feszít, ráadásul rengeteg ideg van körülötte, ezért fáj a füled is

ezen már csak a szájsebész tud segíteni, ki kell szednie a bölcsességfogat és megszűnnek a tüneteid is

2013. okt. 22. 10:28
 3/16 anonim ***** válasza:
El kell menned fogorvoshoz!
2013. okt. 22. 10:29
 4/16 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy fél év mire időpontot kapok. :( Tavaly februárban kértem egyszer már, és augusztusra kaptam időpontot. Addigra meg terhes voltam, így nem mentem el, mert terhesen nem csinálják meg. :S

Az alsó fogsorom már összetorlódott, az egyik kismetsző fogamat már kilökte a sorból. Az visszamegy majd a helyére ha kiszedik a bölcsességfogaimat?

2013. okt. 22. 13:36
 5/16 anonim ***** válasza:

visszamegy, igen

sürgősséggel meg kell csinálják, nem élhetsz 6 hónapig fájdalomcsillapítón

2013. okt. 22. 14:05
 6/16 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már semmi nem használ, annyira fáj, hogy az őrület határán vagyok, és nem találok orvost! Vagy nem érem el telefonon, vagy nem vállal mert tele a határidő naplója! :(
2013. okt. 22. 14:28
 7/16 anonim ***** válasza:
Én elmennék a helyedben egy sztks dokihoz vagy ügyeletre! Én egyszer ügyeleten kötöttem ki, nem bírtam tovább! Megváltás volt :)
2013. okt. 22. 16:29
 8/16 A kérdező kommentje:

Nincs a könyéken szájsebészeti ügyelet. :(

Maszekhoz is csak jövő keddre tudtam bejelentkezni.

Annyit mondott a doki, hogy min. 15 ezer lesz a műtét. :(

Hónap végén nem tudom mit adok majd a gyerekeimnek enni, de muszáj lesz megoldanom, mert ezt a fájdalmat nem bírom tovább. :(

2013. okt. 23. 09:10
 9/16 anonim ***** válasza:

15ezer???

nekem siman megcsinaltak TB-re. azaz ingyen. igaz nem maganrendelo volt hanem a sima.

2013. okt. 23. 09:32
 10/16 A kérdező kommentje:
Igen, sima rendelésen nem kérnek érte pénzt, cserébe több hónap várakozási idő van. De nekem nincs több hónapom várni az időpontomra, nem bírom ki addig. A hajam elkezdett most brutálisan hullani, csomókban szedem össze mindenhonnan, gondolom a fogam okozza. :(
2013. okt. 24. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!