S. O. S! Mit csináljak a fogaimmal?
Két leghátsó alsó rágófogam mindkét oldalon nem kicsit fáj. A jobb oldalin hatalmas lyuk van, a fog egy része hiányzik és hónapok óta szenvedek vele. A bal oldalin nincs akkora lyuk, de hát miért ne, az is elkezdett rendesen fájni. Szóval már beleőrülök annyira rossz, viszont a világon legjobban a fogorvosoktól félek, illetve nem is tőlük, hanem attól amit csinálnak. Ilyenkor kívülállóként könnyű mondani, hogy nyugi, nem halok bele, csak 20 perc és kész és többet nem szenvedek amikor én rohadtul félek. Hónapok óta szenvedek és nem tudtam magam eddig rávenni, hogy elmenjek. Persze ebben az országban az altatás is 50-60ezer forint-.- Mert könnyebb lenne, ha mondjuk jobb lenne, na de az nem jó, mert akkor állambácsi nem lesz gazdag.. Na mindegy, szóval nagyon fáj, és nem tudom mit csináljak. Mit tenne a fogorvos egy óriásian lyukas rágófoggal? Valami házi gyógymód esetleg, hogy aludni tudjak legalább? Mert már a gyógyszer sem nagyon használ...
Nagyon köszönöm előre! 16/L
Szentkirályi u.? Nem pesti vagyok, már ha ez ott van:S
Most kezdek lassan megbolondulni, mert a bal oldali annyira fáj, szóval ha majd lenyugszik és el tudok aludni és reggel ha felkelek és ugyanígy fog fájni akkor elmegyek és kiszedetem mindkettőt. Aztán majd imádkozom, hogy ne fájjon nagyon.
Amúgy tuti elátkoztak, mert ilyet, hogy az egyik abbahagyja erre rákezd a másik fogam, aztán mikor beveszem a gyógyszert még azt is keresztbe nyelem le..Szinte már vicces az egész:D
Jaj, de már az elején is gondolhattad, hogy a végén mégis fogorvos kell hozzá... Hogy bírtad a fájdalmakat, annál még az orvos is jobb, brrrr.
A húzás az többnyire oké, ha nem béna a doki vagy nagyon makacs a fog, pillanatok alatt kihúzza, az injekció miatt pedig semmit nem fogsz érezni belőle, nyugi :)
Az injekció (nekem sose volt lidocain, a legdrágább helyen sem) ugyan kellemetlen (s utálom a szúrásokat), de inkább csak egy szolid s röviden tartó fájdalom, a fogfájás kínjaihoz képest konkrétan semmi. Én inkább unom a nagyon sokadiknál...
Ilyen fognál már a fájdalom erős csökkentése is elég nehéz házi módszerekkel. S a kedvencemet nem is tudom ajánlani, mert ahhoz le kell húzni pár deci alkoholt... De akkor is fáj. Ha azt a fájdalomszintet eléred, amit én 2 alkalommal, akkor megváltónak fogod tekinteni a fogorvost. A nagyon rossz fogak nem akarnak könnyedén kihullani, előbb fájnak. Úgyhogy érdemes hamar menni orvoshoz - nem beszélve arról, hogy azért meg is akarod tartani a fogaidat, nem? Lehet, hogy a szörnyen rosszból is lehet még fog, de mondjuk 50 ezerért...
Jaj elfelejtettem mesélni, hogy egy éve voltam bent fogorvosnál, akkor is nagyon fájt az egyik fogam, de azt mondta a fogorvos, hogy 2 lehetőség van: gyökérkezel és akkor többször vissza kell mennem vagy kihúzza. Én megijedtem és otthagytam. Szóval fel sem merült benne, hogy töm, ugyhogy tuti húzás lesz.
Szerintem is most élem a legrosszabbat mert eszméletlenül fáj:S Szóval holnap mindenképp megyek, eldöntöttem.
Ha nem fog ugyanígy fájni reggel, akkor is menj el. A lyukas fog nem fog megjavulni vagy kiesni csak úgy.
Csak 2 fáj? Nálam ilyenkor beindulnak a szomszédok, az alsó-felső szomszédok, a túlérzékeny fogaim... Nagyon rossz orvosok ilyenkor húznak ki jó fogat, tapasztalatom nincs benne, mert mindig olyan fogorvosom volt, aki profi és lehetőleg kedves :) Nagyon jók és aranyosak vannak, nem rém egy fogorvosi látogatás :) A normál orvosokkal szoktam összeveszni és elszaladni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!