Más is padlót fog a magánfogászati áraktól?
Épp most jövök fogtömésről, egy mákszemnyi lyukat tömtek be a szemfogamon. ( a doktornő mondta, h mákszemnyi, szuri se kellett hozzá, 5 perc alatt megvolt, nem is volt érzékeny). A recepción 17eFt-ot kértek el érte! (Bp)Azt hittem menten rosszul leszek, 10-12 eFt-ra számítottam.
Még van 2 lyukas fogam (Most megnézték), de nincs rá pénzem, a kerültei sztk rendelőből pedig (amióta szétbarmolták egyik fogamat) nem kérek....
Mindenki azt mondja, h rossz a magyar emberek foga, hát ezért...ezt a 120 nettós átlagfizuból nem lehet kifizetni...És ez csak tömés!
Nekem 150 ezer ft kéne hogy megcsináltassam a fogaimat,pedig nem kell rá korona meg pótlás meg satöbbi,sima tömések meg gyökérkezelés meg fogkő.
De valahogy mindig elmegy másra a pénz,itt nyakunkon karácsony,beteg a macskám,esküvőre is gyűjteni kéne,megélhetés,albérlet sorolhatom..
Prioritás listán nekem sem az áll hogy 12 ezret hagyjak ott egy tömésért (vidék,győr).
SZTK egy vicc itt,kisnyugdíjasok is inkább szenvednek és gyűjtenek,de ott ami folyik nálunk is borzasztó..
Hál isten esztétikailag nincs gond, de mindig mondom fogorvosnak kellett volna mennem :D
A gyökérkezelés nagyon drága (ahogy Te írtad: idegkezelés), ez egy 3gyökerű fognál 60eFt....
de bakker egy mákszemnyi lyuk, ami még a felszínen van...:-O
Hát én is elkeseredtem rendesen. Magánfogászhoz járok 18 éve, de a gyes letelte után csak olyan helyen tudtam elhelyezkedni, ahol pontosan a fele fizetésemet kapom mint előtte (felszámolták a régi m.helyemet), ráadásul azt is két részletben és csúsztatva, így jelenleg nem nagyon férnek bele a magánfogászati árak sajnos.
Két első fogra fedőtömés (hogy a régi szürke fogakat eltüntessék és szép legyen) árak. Saját dokimnál 250 ezer.. másik dokinál 130 ezer.. voltam egy harmadiknál, ott már 66 ezer... és jövő héten elmegyek az SZTK-ba és ott is megkérdezem, bár ahhoz nem fűzök nagy reményeket...
Ja, és előtte felépítettek nekem egy fogat 48 ezezért (?!) két csappal, és most fél év után kiderült, hogy új módszerrel meg kéne csinálni 50 ezerért, mert jelenleg alámegy a kaja, és érzékeny.. Hát a sírógörcs kerülget.
én 44.000 Ftért tömettem be egy fogamat.... elkezdte babrálni, gyökérkezelés lett belőle, kétszer tömés, meg begyulladt az ínyem első tömés után.
Nekem annyi mindent kellene csinálni, hogy 430.000 Ftos ajánlatot kaptam első alkalommal..... (hidakat is kéne cserélni, meg szájseb. dolgokat)
Szörnyülködök azon, amit írtok!
Csak azt nem értem, h itt Bpen egymás mellett nőnek ki a fogászati magánklinikák, hogyhogy nem mennek lejjebb az árak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!