Fogmosás! Mikor és hogyan kell helyesen fogst mosni?
Nagyon komoly kérdés. Az oviban ezt elmondták, és aztán azt hiszem áltsuliban is.
Napi kétszer legalább fogat kell mosni. Reggel, hogy ne legyen kva büdös a pofád. Ez evidens. Este, hogy éjszaka alvás közben a beragad ételek ne bomoljanak tovább a szádban.
Ezen felül lehet étkezések után is fogat mosni, hogy helyreálljon a száj ph értéke.
Úgy tartod fejben, hogy felkelsz, és minden normális embernek az első gondolata hogy fogat mosson mielőtt emberek közé lép. Olyan mint a levegővétel, nem lehet elfelejteni. Lefekvéskor ugyanígy.
A fogmosás nem jelenti azt hogy nem lesznek lyukas fogaid, ugyanis a fogmosás nem 100%-os védelem. Ha már van lyukas fogad, menj el és csináltasd meg, mert csak tovább romlik a helyzet. Aztán ha begyullad, nagyon rossz lesz.
A fogkrémek nagyjából egy árban vannak. Mindegy melyiket használod. Én Colgate-et használok. És elektromos fogkefét, mert én ezzel jobban meg tudom tisztítani a fogamat. A fogad minden oldalát meg kell mosni alaposan, többféle súrolási technikával. Használhatsz még fogselymet illetve szájvizet a biztonság kedvéért.
Még kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!