Nagyon rossz állapotban vannak a fogaim, de nem tudom mi legyen?
19 éves lány vagyok és nem figyeltem oda a szájápolásra, ezért nagyon elromlottak a fogaim. Múlt héten volt az iskolával ellenőrzés (most először a középiskolában), ahol arról tájékoztatott a fogorvos, hogy a legtöbbet nem lehet megmenteni, szájsebészeti műtéttel kell eltávolítani a fogmaradványokat.
Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem:
Mostanában nem szokott fájni a fogam, látom hogy rosszak, de legalább tudok enni normálisan, ha az összes hátsó fogamat kiműtik, akkor nem fogok tudni, akkor mégis mi értelme van? Nem lesz arra pénz, hogy pótlásokat csináltassak méregdrágán.
Az első fogakat, amik nincsenek teljesen letörve gyökérkezeléssel meg lehetne menteni, ha esetleg ráveszem magam, akkor úgy is lehet azokat kezelni, hogy a többit hagyom ahogy van?
De nem szeretnék arra pénz kidobni, hogy ránézzen és ugyanazt mondja mint az iskolaorvos.
Valakitől kérhetnék segítséget és leírná üzenetben hogy hogyan ápolja a fogait, milyen eszközöket, szereket használ hozzá?
Az iskolaorvosoknak nem szabad hinni, össze-vissza beszélnek, konkrétan lesz.arják a beteget...
Nekem iskolai ellenőrzésnél megállapították, hogy van 4 lyukas fogam. Elmentem a körzeti fogorvoshoz, az meg azt mondta nincs is lukas fogam. Aztán következő évben az ellenőrzésnél ugyanaz a doki megállapította, hogy minden rendben van (elvileg volt 4 lukas fogam!?).
Menj el egy olyan fogorvosi rendelőbe, ahol ingyenes az első vizsgálat (pl. Jókai dentál is ilyen). Több ilyen helyet is meglátogathatsz, több diagnózist tudsz majd összevetni.
És végül...A ROSSZ FOGAKAT MEG KELL CSINÁLTATNI! Jobb nem lesz, csak rosszabb. Lehet, hogy sima fúrással/töméssel megúszod és nem is kell gyökérkezelni, ne adj isten kihúzni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!