Fogtömés és foghúzás kéne. Még sose kaptam ilyen érzéstelenítőt, tényleg hat? (érzek még utána valamit?) És amikor beadják, fáj?
2009. nov. 8. 21:42
1/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, h a lidokain ilyen fújós azt ráfújják és nem fáj csak lezsibbad az egész. amikor nekem csinálták nekem szurit adtak de az se fáj csak lezsibbaszt.:)
2009. nov. 8. 21:46
2/10 anonim válasza:
Én egy dologtól félek a fogorvosnál: az érzéstelenítőtől. Ezért tömést, fúrást, gyökérkezelést anélkül csinálja nekem a doki. Nekem szinte mindig nagyon fáj az érzéstelenítő beadása, de van, akinek egyáltalán nem. Pl. a férjemnek meg se kottyan. Szóval embere válogatja.
Miután beadták, általában nem érzel fájdalmat. Ha mégis, akkor kapsz egy újabb adagot. Ha jól el vagy zsibbadva, akkor a matatást, feszítést stb. azt érzed, csak nem fáj.
2009. nov. 8. 21:47
3/10 anonim válasza:
Annyira fáj, mint az összes többi injekció :) De injekció nélkül végigcsinálni egy fogtömést és foghúzást, az NAGYON fáj! Így viszont nem érzel az egészből semmit, a fél arcod el fog zsibbadni, furcsa érzés lesz, de nem fájdalmas :)
Mindenesetre mielőtt beadja a fogorvos, feltétlenül szólj neki, hogy te még nem kaptál soha lidokaint! Néhány embernek (nagyon-nagyon ritkán) kialakulhat allergiás reakció rá, és jó, ha erre előre fel van készülve, ha ne adj Isten baj lenne! De mondom, ez nagyon ritka, nem kell félni!
2009. nov. 8. 21:53
4/10 anonim válasza:
Lidocain vagy spray kiszerelésben. Ez a nyálkahártya érzéstelenítésére szolgál (előérzéstelenítenek a szurinak). Van aki spray helyett zselét használ. Aztán jön a szuri. Ampulla, ezt felszívják a fecsibe és beadja az orvos. Egy kicsit kellemetlen, feszít. Hatása kb. 2 óra.
2009. nov. 8. 22:15
5/10 anonim válasza:
nekem szokott fájni, jobban mint más injekció.
de figyelj! ökölbe szorítod arra a pár mp-re a kezed és kész. utána már jó. ha spray-t kapsz, akkor nem fáj
2009. nov. 9. 08:10
6/10 anonim válasza:
A régi fogorvosom simán beadta az injekciót. Volt olyan amikor úgy agyon szúrkálta hogy nem tudtam kinyitni a számat rendesen egy hétig, úgy fáj a helye. Az új fogorvosom pedig bekeni valami izével, és utána adja be az injekciót, egyáltalán nem érzem. Nem gáz, komolyan. Egy kis szúrás.
2009. nov. 18. 12:03
7/10 anonim válasza:
Nekem nem fájt.
2010. márc. 8. 14:39
8/10 anonim válasza:
Én ma kaptam elősször lidokaint, injekció formájában adta be, ma már a leggyakrabban így adják.Nem fájt, csak 1 kicsit feszített de megérte, hogy nem fájt a húzás.A hatás nállam kb. 2,5 óráig tartott, én röhögtem magamon, hogy milyen béna voltam, nem bírtam enni, inni meg ilyenek.Szerintem teljesen megéri.
2011. ápr. 27. 22:36
9/10 anonim válasza:
Attól függ hova adják be az injekciót, nekem a lábamon a nagylábujjam köré lőtték be kb. 4-5 szúrással, hát csillagokat láttam.
2011. aug. 17. 21:36
10/10 anonim válasza:
nekem 2 fogat tömtek nem kértem érzéstelenítést de így sem fájt persze kényelmetlen de ügyes volt a doktornő és így érzéstelenítés nélkül sem volt olyan rosz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!