Mintalevétel koronához hogyan?
Sziasztok:)
Az lenne a kérdésem, hogy amikor a koronához vesznek le mintát az milyen?olyan a mintalevevő mint a protézisnél?vagy mekkora egyáltalán?
köszönöm:)
olyan a mintalevevő mint a protézisnél
Kanálnak hívott fémtartóban lévő gyurmaszerű anyagba kell harapni.
Szia!
Mintát a fogorvos akkor vesz, amikor már minden szükséges előkészületet megtette ahhoz, hogy elkészülhessen a szép új fogad. Előtte kigyökérkezeli- ha van ami olyan rossz- ha nem lyukasak, akkor csak lecsiszolja őket egyesével. Ezután pár nap pihi jön, közben öblögetés gyulladásgátlóval+speciális fogkrém, aztán kb. 4-5 nap múlva visszahív mintavételre. Megnézi a lecsiszolt fogak állapotát, ha egyik sincs begyulladva, akkor leveszi a mintát.
Egy U alakú fém dolgot tesz be a szádba, amin langyos viszaszerű anyag van. Rá kell harapni. Ezután az alsó/vagy felső fogakról is készít egy ilyet, hogy pontos legyen majd az illeszkedés ha elkészült. A legvégén arról a fogadról, amit csinálnak még vesznek egy utolsó mintát, egy felmelegített - nekem rossz szagú- vékony lemezre kell harapnod, ami szintén viaszszerű anyagból van. Ha ez megvan, pár nap múlva mehetsz a fogadért.
köszönöm mindenkinek:)
én azért parázok, mert ha valami beér a torkomig, akkor nagyon hányingerem van...nagyon kellemetlen amúgy?
nekem csak az első 4 fogamra kellene korona, szerintetek akkor is ilyen mintavevőt használ a fogdoki?
és még egy kérdés, menyi ideig kell ráharapni arra a mintavevőre?
bocsi a sok kérdés miatt...:)
Az első 4 fognál nem ingerli semmi a torkodat, pár percig tart az egész, kibírod.
Gondold el, ha hátsó fog lenne, na, akkor tényleg lehet öklendezni. Nem szabad enni előtte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!