Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van valaki akinek muteti uton...

Van valaki akinek muteti uton tavolitottak el a bolcsesseg fogat? Tapasztalat!

Figyelt kérdés
Most derult ki, hogy muteni kell. Min. harmat, de lehet mind a negy. Milyen a mutet? Utana a faj sokaig. Oszinten bevallom, felek tole. :/

2013. szept. 30. 12:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia,nekem a 4-ből kettőt műtöttek, 2-t húztak. 1hónapja egyszerre voltam túl 1oldalról a húzáson és a műtéten, magánfogászaton,nem altatásban. Szerintem borzasztóak azok a hangok, a feszegetés... ÉS utána 3napig fel sem tudtam szinte kelni,annyira rosszul voltam, azt hittem le fog szakadni az arcom a fájdalomtól. Ilyen is van. Ja,és nem volt begyulladva egyik sem.
2013. okt. 1. 18:09
 12/13 anonim ***** válasza:
nekem 5 bölcsességfogamat műtötték ki, 3-t arcüreg felnyitással,mert oda nőttek, 2 lentit álkapocsból. Ha gondolod leírom mi fog történni. :)
2013. okt. 1. 18:32
 13/13 anonim válasza:
Nekem pont 1 hónapja műtötték ki a bal alsó bölcsességfogamat. A műtét érzéstelenítéssel volt 2 szúrást kaptam, majd egy kis várakozás, a műtét kb. 15 perc alatt lezajlott, semmit nem éreztem, a hangokat hallottam(fúrás) illetve egy kis húzó érzést mikor a gyökeret vették ki, amikor varrták azt is csak azért tudtam mert éreztem a cérnát, ahogy behúzza a számba(a szememet végig becsuktam:D). Antibiotikumot nem kértem, mert gyógyszerallergiám van. Mikor az érzéstelenítő hatása elmúlt egy kicsit fájt utána, mondhatom napokig nem volt semmit gond vele nem fájt, szájzáram sem volt, az evés egy kicsit nehezen ment, mert rágás közben azért fájt egy kicsit. Az első 2 napban bolti pudingon(úgy voltam vele hogy az nem sok tejet látott) banánon és nutellás kenyeren éltem amit kis szeletekre vágtam. Azt tudni kell hogy,tejterméket, fűszeres ételt és forró italt illetve ételt pár napig nem szabad. A varratokat már lehet tisztítani a műtét utáni nap leteltével. A rossz csak az volt hogy első nap nekem egész estig vérzett, aztán 2 napig gennyedzett. 4 nap múlva begyulladt, be is mentem egyből a szájsebészetre ahol azt mondták ez természetes, és szépen gyógyul a seb. Aznap már kellett estére fájdalomcsillapító, majd az utánalevő éjszakákon is felébredtem hogy fáj. Nálam a varratszedés volt a legfájdalmasabb, ami egy héttel a műtét után volt, mivel még be volt gyulladva eleve érzékeny volt, ráadásul a szájsebészeten meg se találták az összes varratot, a helyi fogorvoshoz mentem el hogy nézze már meg, mert sztem van még benne...2 talált és újra átélhettem a varratszedés fájdalmát. Nekem egy nagy lyuk lett a helyén amire vigyáznom kellett, nehogy belemenjen a kaja, és napi többször mosok fogat, mert már gyógyul de sajnos még ott van. Már egyeltalán nem fáj, de azon az oldalon még félek rágni a lyuk miatt. Alapjába véve nem bántam meg hogy elmentem, mert a bölcsességfogam vízszintesen volt, alapból nincs hely a fogaimnak és ahogy nőtt, tolta a többit, az egész állkapcsom fájt és két hétig be volt legutóbb gyulladva, így végre megszabadultam tőle. Sokkal rosszabbra számítottam, nagyon féltem előtte, de ahhoz képest szerintem simán ment minden. Ne félj tőle(persze könnyű ezt mondani) mert nem véletlen hogy ki kell őket műteni, ha nem történik meg, később lehet sokkal rosszabb lesz. Bátorság és sok szerencsét!:)
2013. dec. 1. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!