Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek a fogammal?

Mit tegyek a fogammal?

Figyelt kérdés
Tegnap rakta be a fogorvos a végleges tömést.Amit gyökérkezelt,és 2hétig benne volt a gyógytömés.Miután eljöttünk tőle bedagadt,és nagyon érzékeny ,fáj.Míg feltárta a fogat(és szabadon volt),és míg benne volt a gyógytömés,addig sosem fájt,és nem is volt dagadt!Már szedtem be gyógyszereket,de nem múlt semmit!
2009. nov. 5. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Menj vissza! Két lehetőség van, megröntgenezi és ha nem talál semmit, akkor ad antibiotikumot, vagy talál vmit és akkor kiveszi a tömést és kitakarítja... Mindenképpen menj vissza, magadtól ne szedj be gyógyszereket.
2009. nov. 5. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok most én is, nekem gyógytömésem van épp,kicsit dagadt, de nem fáj így kivárom a hétfőt amikorra vissza kell mennem. De ha fáj és gyógyszer nem ér semmit /két hete én is leszenvedtem a hosszú hétvégét/menj vissza még most,mert jön a hétvége és akkor csak ügyelet van.
2009. nov. 5. 13:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudok ma visszamenni hozzá,mert ma színházba megy a fogorvosnő,1héten csak 2 napot(szerda,csütörtök) rendel,mert nyugdíjas.Másik fogorvoshoz nem igfazán akarok menni.Remélem hamarosan lemegy a gyulladás.Csak azt nem értem hogy eddig(míg fel volt tráva,és míg gyógytömés volt benne) miért nem gyulladt be??
2009. nov. 5. 13:59
 4/5 anonim ***** válasza:

A fogak, a fogágy egy zárt szerkezet, nem hasonlítható az ember más szerveihez, szöveteihez. Éppen ezért nagyon lassan is gyógyul, 2 évbe is beletelhet, mire teljesen tünetmentessé válik. A röntgen is ennyi idő után mutatja ki a javulást.

Ezért nehéz megmondani, hogy elcsesztek-e valamit, vagy csak idő kérdése...

Szerintem nálad nem lesz gond, várjál.

2009. nov. 5. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Nem akarlak riogatni,de nem hinném,hogy magától elmúlik.

Nagyon be van dagadva? Előfordulhat /én is úgy voltam/,hogy a gennytől, és az feszíti.

Nekem a hosszú hétvégén az volt a szerencsém, hogy mivel lyukas volt a fogam eltudott távozni a genny,csütörtökön este kezdett fájni péntek estére bedagadt,vasárnap délre már szinte felismerhetetlen lett az arcom,és akkor megindult a genny,aztán már nem fájt.

Hétfőn meg mentem fogorvoshoz.

De tényleg nem akarlak riogatni.

2009. nov. 5. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!