Milyen tapasztalataitok vannak a gyökérkezelésről? Érzéstelenítővel is fáj? Kb. meddig csinálják?
Én már nagyon sok mindent olvastam itt gyökérkezelésről, de szerintem ez nagyon egyedi. Nekem sikerült egyet érzéstelenítővel, egyet meg anélkül túlvészelni, én az érzéstelenítőre szavazok, azzal nekem teljesen fájdalmatlan volt. Az biztos, hogy én most már akkor is kérnék, ha a doki arra hivatkozna, hogy nem kell. De kell.
Elsőre, ahogy többiek is írják, gyógytömést kapsz, aztán ha nem volt vele gondod, másodjára már végleges gyökértömést. Ez már érzéstelenítő nélkül is bírható, hiszen eddigre már nincs ideg a fogban. Harmadik alkalommal meg megcsinálja a fedőtömést, vagy mintát vesz a koronához, vagy gyökércsapot tesz be, attól függ, koronai részen mi a helyzet...
figyelj arra, hogy miután végzett a doki, betömte, és azt mondta kész, mond neki, hogy akarsz rá koronát.
ugyanis a gyökér kezelt fog, egy idő után elszárad, és töredezni fog, éppen azért, mert nincsen gyökere, ami éltesse. Kell rá egy korona, ami megnöveli az élettartamát. kissé drága 20-25 ezer körül van egy korona. felrakása 5 másodperc, teljesen fájdalommentes.
Érdekes, hogy senki nem említi meg a gyökércsatornák tágítását...
Nekem csinálták és minden alkalommal fájt(fúrás, gyógytömés(mert ezt is fúróval szedi ki, csatorna tágítás)). Amúgy olyan mintha kis reszelővel csinálná és mintha az agyadig menne a kis reszelő. Számomra nem volt túl kellemes érzés. Már nem tudom, de szerinte nekem 1 hónap alatt fejezte be. Én inlay-t kaptam a fogam tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!