Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg semmit sem tudnak...

Tényleg semmit sem tudnak csinálni az 5 éves Kisfiam lyukas fogával?

Figyelt kérdés
A fogorvos már kifúrta, de azt mondta, nem tömi be és pucolgassuk, de más folyamatosan fáj Neki, ha akár 1 falatot is eszik. Állandóan nem tudok mellette lenni, hogy mossa és fájdalomcsillapítóval sem tömhetem.És kihúzni sem akarják, hanem azt mondták, hogy majd 9 éves korában kiesik,addig így marad.

2013. szept. 5. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem keress mindenképp egy másik fogorvost mert a húgom tejfogát is betömték neki is kilyukadt!
2013. szept. 5. 20:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán nézesd meg egy másik fogorvossal. Ha magánrendelésre viszed, valaki máshoz, lehet több esélyed lesz.
2013. szept. 5. 20:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de a magán is ugyanezt mondta:(. Először nem nagyon hittem az sztk-snak, ezért elvittem magánhoz, aki jófej volt, de ugyanezt mondta, hogy nem tömi be és tisztogassuk. Azt mondta, hogy ha betömi továbbra is fájni fog. Ezért is vagyok elkeseredve!
2013. szept. 5. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Keressetek valakit, aki vállalkozik a húzásra, ha tömni már nem tartják érdemesnek!
2013. szept. 5. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne betömni? :o

Ilyet sosem hallottam még. Persze, hogy fáj, ha egyszer kifúrta! Gondold el, teljesen "kinyitotta" az idegek felé. Így még romlani is jobban fog, ezt komolyan mondom, nem is értem!

Ha már, akkor ki kell húzni, úgyis nő majd neki szerencsére másik, de ezt így otthagyni! Fel nem foghatom... :s

2013. szept. 5. 21:18
 6/9 Ayanechan96 válasza:
Én kb. 4 éves koromban elestem, és letört az egyik alsó metszőfogamból egy kis darab. Anyám elvitt fogorvoshoz, aki kifúrta, és nekem is úgy hagyta. Pár hét alatt az a fogam szépen darabokban letöredezett, amíg egy kis csonk maradt, és akárhogy mostuk, csak tovább romlott, végül kiesett. Tisztán emlékszem, mennyire fájt. Így én is azt mondom, hogy vidd el a kisfiad egy olyan fogorvoshoz, aki rendesen megcsinálja neki. Nem lenne jó, ha ő is így járna.
2013. szept. 5. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha gyulladt volt a fog, akkor nem lehet sajnos betömni, mert csak újra begyulladna.

Felnőtteknél lehet gyökértömést alkalmazni, ilyenkor teljesen lezárja a kifúrt üreget a tömés, de gyerekeknél ez kivitelezhetetlen, mivel később fel fog szívódni a gyökere, így csak így ha letömné, a előbb-utóbb, a gyökérfelszívódás következtében szabaddá válna a gyökértömés az ínyben és a fogágyban, ami szintén gyulladást okozna.

Ha nem tömi le teljesen, akkor pedig egy üreg marad, amit gyulladás után lehetetlen lezárni úgy, hogy ne legyen benne baci.

Az egyetlen megoldás gyulladt tejfognál, hogy kifúrják, és hagyják, hogy ürüljön a genny.

A húzás is egy opciós, de ebben az esetben fogszabályozó orvoshoz kell elvinned utána a fiad, hogy gondoskodjon a helyfenntartásról. Ugyanis ha üresen marad a kihúzott fog helye, akkor nem biztosítja az alatta lévő fognak a helyfenntartást és teljesen máshol fog előbújni a fog.

2013. szept. 6. 08:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, okosabb lettem tejfog-ügyben:), de sajnos ez sem segít a kisfiamon, aki fél enni:(. Vajon ártana Neki ha sensodyne-vel öblögetnénk és mosnánk a fogát?
2013. szept. 6. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem használna sajnos semmit, mert nem olyan eredetű a fájdalom, amit a Sensodyne képes lenne csillapítani, emellett nagyon magas a fluoridtartalma, ami kisgyerekekre nézve azért veszélyes, mert egy 5 éves gyerek még nem tudja kontrollálni a nyelési reflexét, így lenyelné.

Próbálj meg venni szegfűszegolajat, pár cseppet pedig keverd össze olívaolajjal (2-3 cseppet tegyél 2-3 cl olívaolajhoz), ezzel ecsetel neki. De hígítatlanul ne használd, mert úgy nagyon erős maró és irritáló hatása van. Hígítva viszont nagyon jó fogfájásra, rengeteg fogászati anyag tartalmazza.

Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy 1-2 szegfűszeget összetörsz egy pici olívaolajjal, ezt beleteszed egy gáztekercsbe és ezzel ecseteled a fog körül.

Egyébként pedig arra figyelj, hogy tényleg mindig tiszta legyen a kifúrt üreg, így pár napon belül le kellene mennie a gyulldásnak.

2013. szept. 6. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!