Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi ideig élhetek igy ha...

Mennyi ideig élhetek igy ha 14-16 rossz fog a számban? Milyen betegségek alakulhatnak ki?

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 22:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

énis nagyon nagyon sokideig éltem egy szétrohadt foggal. legalább 10 évet. legutolsó előtt fog volt hátul. már fekete volt, semmire sem volt érzékeny, sőt, nemis fog volt már, hanem csak egy oldalsó lemez utalt arra h ez valaha egy fog volt. éldegéltem ezzel békében, mígnem eccercsak fura fájdalmat éreztem onnan. nemfoglalkoztam vele, elég jól bírom a fájdalmat. hamarosan ez a fájdalom mindennapossá vált, és fájdalomcsillapítókra szorultam (pedig jól bírom a fájdalmat) de a fogorvostól azér féltem. kis idő elteltével már egyszerre 3 aspirint kellett bevennem, de még azsem nyomta el a fájdalmat, lés már a könnyem is kicsordult. csak ültem a szobámban, és nembírtam a fájdalommal, annyira fájt h már sírtam a fájdalomtól. sokszor fogkefével dörszöltem véresre, mert az tompította a fájdalmat, helyette jött a fogkefés dörszölés fájdalma, de az vmivel elviselhetőbb volt....de amikor már szabályosan vér folyt a számból a sor dörzsöléstől, fogtam magam és elmentem a fogorvoshoz. kihúzták a fogam. kaptam érzéstelenítő injekció. az egész foghúzásból semmit sem éreztem, pedig nehéz művelet volt, mert ugye a fogat megfogni se nagyon lehetett mertcsak egy oldalsó lemeze volt, meg vmi csonk. vésték, kalapálták, feszegették, mindent....a fejemet nembírtam mozfulatlanul tartani a sok ütéstől,l de fájdalmat egy icipicit sem éreztem. visszagondolva már akármikor bevállalnék egy foghúzást, semmit nem éreztem, és azt a fájdalmat amit a fogam okozott, a legnagyobb ellenségeimnke kívánom, de csakmert én gonosz vagyok...:D

szóval te félj a foghúzástól, ha nem kezeled 600szor nagyobb fájdalomban lesz részed előbb utóbb a rossz fogaidtól. és neked nemcsak egy van, hanem 14-16. képzeld hacsak egyszerre 5 lesz beteg....az a fájdalom elviselhetetlen lesz. higyj nekem.

2009. nov. 1. 23:15
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
szóval te NE félj a foghúzástól...bocs kimaradt a lényeg. az hogy NE!!! :D
2009. nov. 1. 23:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak, én is pontosan erről beszéltem! azok a rothadt csonkok most nyugiban vannak, de bármikor berobbanhatnak mint az illetőnek előttem és akkor nyulat fogsz a fájdalomtól!! ne akrd megvárni...
2009. nov. 2. 10:29
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

jézus, milyen hülye emberek vannak még ebben a században is, már bocsánat a kifejezésért. nem hiszem el, hogy páran még ma is úgy csinálnak, mint a középkorban, fáj valamije, azt szenved vele, ameddig meg nem hal. ekkor nem volt ellátás. ma 2009 van, VAN ELLÁTÁS, NEM KELL SZENVEDNI. komolyan jobb 100 rohadt fekete fájdalmas (vagy nem fájdalmas) foggal élni több évig, mert féltek egy max fél órás kibírható fájdalomtól??? buta emberek vannak még.

pár hónapja begyulladt az ínyem, egy hétig vártam, hátha elmúlik, de nem évekig!! mert szarok én is mindenféle orvostól, de istenem! fogtam magam, és elhúztam a belem a fogászatra, mert volt eszem, és nem akartam tovább szenvedni!!!

2009. nov. 8. 17:01
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

megint én:

és hogy érik el egyesek, hogy tele van rohadt fogakkal a szája? fogkefe meg fogkrém? vagy túl nagy a generációs szakadék? nem tudom megérteni azt, ha valaki ennyire elhanyagolja magát. szánalmas dolog magára és a környezetére nézve is. ha meg magától alakult ki, akkor mondom, ott az orvos, már nem a középkorban élünk, ahol fakalapáccsal verték ki a rossz fogat.

2009. nov. 8. 17:03
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
ez borzalmas,hogy képes voltál ennyi ideig hanyagolni a fogmosást.Mások csak a fájdalomról beszéltek,de a rothadó fogaknak iszonyatosan büdös szaguk van(így a szádnak is)letörnek belőlük darabkák,ja,és ha látszik a szádban rossz fog,az nagyon visszataszító.Lehetsz jólöltözött,de mindenki igénytelennek lát.
2009. nov. 13. 09:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok.Gondolj bele,végigülsz egy kb 3 és fél órás kezelést,és utána rengeteg évig(ha ápolod őket)egézséges fogsorod lesz.
2009. nov. 13. 09:48
 18/23 anonim ***** válasza:
Megint utolsóXD Na,szal bocsi,de eszembe jutott,hogy bizonyos fogorvos a félős pácienseket(ha hosszabb beavatkozásról van szó)elaltathatják.
2009. nov. 13. 09:51
 19/23 anonim ***** válasza:
55%
olyan nehéz szánni esténként 3percet arra,hogy kitisztítsd a pofádat?Inkább hagyod megrohadni?
2009. nov. 22. 01:25
 20/23 anonim ***** válasza:

Na elmentél dokihoz?

Nekem 4 nagyon rossz fogam van.- Pedig én mióta az eszemet tudom naponta 2x mosok fogat! Jövő héten megyek dokihoz! Marhára félek, de elmegyek!!!

2010. jan. 5. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!