Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelt fog, de ha...

Gyökérkezelt fog, de ha megnyomom fáj?!

Figyelt kérdés

Alapesetben semmi baj nincs vele, nem túl fekete, nem is fáj csak úgy magában, ha a fogkefével mosom akkor sem. De ha az ujammal megnyomom fáj egy picit,bár nem olyan érzékeny már, orvos azt mondta,hogy még gyulladt,de ez a kezelés hosszadalmas folyamat lesz, ezért nem is tudom,hogy még mennyire kell számítanom, ráharaptam mire megtudtam,hogy ne próbálgassam azt,mert kifúrt fog,letörhet nagyon könnyen,viszont ráharapásnál is fájdogált.

Első fogról van szó,semmiképp nem húzatom ki.

Egyrészt mert nem égnék,másrészt nem fáj, szóval csak úgy semmi baja, teljesen jól vagyok,csak ha ráharapok még letörhet,mert nincs felépítve,betömve stb..,és érzékeny.

Szóval nem tudom,hogy akkor most,hogyan tovább...

Ilyen esetben mi történik?

2013. aug. 26. 00:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez teljesen természetes. A kezelés alatt fájhat ráharapásra érintésre, nyomásra, sőt spontán is. A lényeg, hogy a kezelés után ne fájjon. Még párszor biztosan vissza kell menned kezelésekre, amik során kitisztítják a gyökércsatornádat, végül pedig kapsz egy csinos gyökértömést, és remélhetőleg többé nem lesz gond evvel a fogaddal. Egy fogászati asszisztens
2013. aug. 26. 20:01
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Akkor azért fáj,mert még kivan furva,és még nincs teljesen kész,meg még fertőzött is,ahogy a doki mondta, szerencsére spontán nem fáj, csak érintésre, akkor sem kibírhatatlanul,csak enyhén, de érezni lehet.

Köszönöm:)

2013. aug. 26. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!