Gyökérkezelt fog ráharapásra érzékeny, lehet hogy a gyökércsúcsnál gyulladás van?
A ráharapásra érzékenység azt jelzi, hogy a gyökércsúcsnál van valami, ezt tudom. De amikor gyökérkezelték a fogam, nem volt a gyökércsúcsnál gyulladás, és a fogam még élt. Akkor még csak kicsit fájt. Ha később megyek fogorvoshoz, fájt volna még jobban, de szerencsére időben mentem. Ezért csodálkozom, hogy most baj lehet :(
Ha eleve nem volt probléma a gyökércsúcsnál, akkor most hogyhogy?
Ezt találtam:
"Tisztelt Dr úr !
Kedden egyik pillanatról a másikra megfájdult bal oldalon felül egy 3 hídban lévő gyökérkezelt fogam harapásra (a számát nem tudom hátulról a 3.visszafelé)
Azóta is fáj ha ráharapok vagy hozzáérek a nyelvemmel.
Ha nincs terhelve nem fáj,fájdalom csillapító sem szünteti meg a panaszt enni nem tudok a bal oldalon.
Mitől lehet ez és van-e esélyem hogy rendbe jön vagy ki kell húzni.
Készült róla röntgen de azon nem látszik semmi.
Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel:
Tisztelt Érdeklődő!
A gyökérkezelt fog időnként okozhat ráharapási panaszokat. Ennek különböző okai lehetnek: pl. túlterhelés, időjárásváltozás vagy egyszerűen ismeretlen. Ha tartósan megmarad a panasz és a gyökértömés jó a fogban, akkor az anatómiai viszonyok függvényében felmerülhet a gyökércsúcs-rezekció elvégzése, esetlegesen retrográd gyökértöméssel.
Tisztelettel:
Dr. Janik Leonárd"
Ezek szerint akkor is előfordulhat ilyen, ha nincs baj a foggal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!