Belázasodtam és nagyon fáj a bölcsességfogam, mit
tegyek?
Figyelt kérdés
Már jó ideje el kezdett nőni, egy darabig abbahagyta, de újra kezdte. Szerintem szépen nő ki, azzal nincsen baj, a fogamnak a negyedén van már csak íny, a többi része ki van bújva. Mondjuk félek, hogy lehet már romlottan jött ki, mert ahol az íny még takarja azt látom, hogy barnás-feketés pontok vannak rajta. :S Lehet csak a kosz mondjuk, mert nem tudom rendesen most megmosni.
Szerintetek ki kell húzatnom most, hogy ennyire rosszul vagyok tőle? Rámegy teljesen a torkomra, a manduláimra, nem tudok nyelni.
2013. aug. 24. 22:16
1/10 anonim válasza:
Menetrend: Fogorvos -> Röntgen -> Fogorvos -> Szájsebészet (valószínű, ez lesz a vége.)
2013. aug. 24. 22:26
2/10 anonim válasza:
A bölcsesség fogak nagyon gyorsan romlanak.Menj fogorvohoz. Majd ő eldönti mi legyen.
2013. aug. 24. 22:32
3/10 anonim válasza:
*fogorvoshoz
2013. aug. 24. 22:33
4/10 anonim válasza:
Valószínűleg perikoronitiszed van (az ínyen részben már áttört fogkorona körül kellemetlen panaszokat okozó gennyes gyulladás keletkezhet, mely szájzárt okozhat.) Mindenképpen fogorvosnak kell ellátnia. Az ínyt lehet, hogy meg kell nyitni, fertőtlenítővel át kell öblögetni, a metszésbe fertőtlenítős géztampont helyeznek néhány napig. Valószínűleg antibiotikumot is írnak fel. Így begyulladt állapotában nem valószínű, hogy nekiesnének kiszedni. Ha elmúlt a gyulladás, akkor mérlegelendő, hogy ki tud-e nőni rendesen a fog, vagy ha rendellenes helyzetű, akkor el kell távolítani.
2013. aug. 24. 22:40
5/10 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy ilyesmi lenne a panaszom, amit leírtál, utolsó!
2013. aug. 24. 22:43
6/10 anonim válasza:
Úgy legyen. De ha mégis igazam lesz, majd írd meg.
2013. aug. 24. 23:12
7/10 A kérdező kommentje:
Vagyis lehet igazad van, de csak azért nem tartom 100%-ban biztosnak azt, amit írsz, mert nem látok ilyen gennyes részt a fogam körül.
2013. aug. 25. 16:01
8/10 anonim válasza:
Nézd itt leírhatunk ezer választ a fogaddal kapcsolatos problémádra de úgy mint minden egészségügyi panasznál a legjobb ha tényleg meglátogatod az illetékes személyt.Akár tetszik akár nem fogorvosra szükség van és néha meg kell látogatni,nem fog megharapni csak segíteni.Ha jó fogászod van no problem.
2013. aug. 25. 17:01
9/10 A kérdező kommentje:
Igen, igaz, De eddig (lekopogom) nem volt baj a fogaimmal, amikor meg ellenőrzésre jártam, akkor a sulifogászaton voltunk.
Most néztem pont, a mandulám tiszta genny. :S Ráment arra a gyulladás. Holnap átmegyek a háziorvosomhoz, aztán majd ad valami tanácsot. :/
Az a baj, hogy nem tudna a fogdoki vele mit kezdeni, mert nem tudná kihúzni, mivel nincs még kint teljesen. Szájsebészetre meg kitudja mikor kapok időpontot.
2013. aug. 25. 17:53
10/10 A kérdező kommentje:
Tüszős mandulagyulladásom lett, amiatt vagyok lázas, így átment a fogamról. :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!