Mi az a gyogytomes pontosan?
Figyelt kérdés
az elobb voltam a fogorvosnal,kifirta a fogam es aztmondta hogy eleg nagy a lyuk..furt tovabb majd szoltam hogy mar faj(erzestelenitot nemkertem,de nem is fajt)..solat furt mire aztmondta hogy most nem tesz bele vegleges tomest,majd menjek vissza ket honap mulva kb,de minel tovabb van benne,annal jobb..sokaktol hallani hogy kiesik a tomes..mire is jo ez pontosabban?(alol meg valami kocsonyas valamit emlegetett a doki)..2013. aug. 20. 19:46
1/5 anonim válasza:
A gyógyszeres tömés leggyakrabban kalcium-hidroxid alapú. Ha túl nagy a tömés, és már látni lehet a pulpakamrát, általában ezzel az anyaggal próbálják alábélelni a tömést. Ez fogja védeni a pulpát az ingerektől, és természetesen nyugtató hatással is bír. Mivel a fúrás egyfajta trauma a fog számára, nem lehet kizárni, hogy mély szuvasodás esetén a lyuk kitisztítása után nem lépnek fel zavarok a pulpa keringésében. Ez gyulladáshoz és elhaláshoz vezet. Ezért zárták le ideiglenesen gyógyszeres töméssel, hogy ezt lekerüljék, valamint ha mégis fellépne ilyesfajta probléma, nem kell a frissen elkészült tömést eltávolítani.
2/5 A kérdező kommentje:
s miert ideiglenes?
2013. aug. 20. 22:21
3/5 anonim válasza:
Azért ideiglenes, hogy ha esetleg valamilyen baj történne a pulpával, pl gyulladás, ne kelljen kivenni a már elkészített esztétikus tömést, amit kifizettél. Az ideiglenes tömést egy mozdulattal el lehet távolítani.
4/5 A kérdező kommentje:
baj ha mikozben furta semilyen fajdalmat nem ereztem?nem kaptam erzestelenitot..
2013. aug. 21. 16:43
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!