Mi legyen a fogammal?
Még valamikor tavasszal lett félig-meddig gyökérkezelve az egyik, azóta is ideiglenes tömés van benne. Vagy időm nem volt elmenni, vagy lelki erőm, de leginkább az utóbbi. Rettegek a fogászattól. Tegnap elkezdett fájni egy kicsit. Nem volt nagyon vészes, de mellette mintha kicsit olyan tipikus "gyulladt fog ízt" éreztem volna. Biztos tudjátok, milyen... :D Aztán ez elmúlt, és a másik oldalon lévő - még - kezeletlen lyukas fogam kezdett fájni. Aztán az is elmúlt, és most megint az ideiglenesen tömött fáj...
Nem tudom, mi lett velük, rég óta nem fájt egyik sem.
Nem fájnak nagyon, de a fogfájást nagyon nem bírom, már ettől a kicsitől is majdhogynem sírógörcsöm van. Hogy tudnám elmulasztani?
És lehet valami baj, ha nem megyek el mostanában dokihoz vele, csak a fájdalmat csillapítom? Az SZTK-ban nem bízom, magándokira most nincs pénz, azon kívül komolyan félek, rettegek és pánikolok az egésztől.
Attól is félek, hogy megint nagyon eldurvul az egész, legutóbb félhulla voltam a fogfájástól, az ügyeletre kellett menni gyökérkezeltetni.
És még valami... Bal oldalon lent hátul már elég rég óta mintha jövögetne ki a bölcsességfogam. Ezzel nem szenvedek nagyon, csak néha kezd fájni, és harapásra érzékeny. Viszont. Ahhoz képest, hogy mióta van, még nem látszik belőle semmi, csak ha megtapogatom, érzem, hogy kemény. Ez normális?
Az jó a fájós fogaimra, ha szájfertőtlenítővel öblögetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!