Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi ez a fehér valami a torkomban?

Mi ez a fehér valami a torkomban?

Figyelt kérdés

Már régóta itt van, de nem nagyon foglalkoztam vele. Bal oldalt van csak, egy lyukban, egy darab, hófehér, nem sárgás. Most fülpiszkálóval hozzányúltam, hogy levegyem, hát nem jött le, de fájt, ahogy hozzáértem. Ja, és a fülemben is fájt.

Mi lehet ez? Tudom, hogy nem tüszős mandulagyulladás, mert olyanom volt már párszor, és az borzasztóan fájdalmas, beteg is vagyok olyankor, de most nem.

Valószínűleg a mandulámmal van összefüggésben, mivel azon a környéken van, de mindig csak a bal oldalon jön ki.

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2013. aug. 17. 20:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hat az bizony genny
2013. aug. 17. 20:39
 2/11 A kérdező kommentje:
És hogyan kezeljem?
2013. aug. 17. 20:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Ennek a neve tályog. Sürgősen fordulj orvoshoz, mert oly módon elfertőződhet, hogy rámegy a fogaidra, sőt, vérmérgezést is okozhat. Komoly szívbetegség okozója is lehet. Ne nyúlj hozzá! Futás az orvoshoz!
2013. aug. 17. 20:42
 4/11 anonim válasza:
Antibiotikum, orvos majd felirja. De lehet elmulik magatol. Nem kapar/viszket a torkod?
2013. aug. 17. 20:44
 5/11 anonim ***** válasza:
Amíg eljutsz az orvoshoz, vegyél a patikában torokfertőtlenítőt. Mondd el a gyógyszerésznek a tüneteidet, és tudni fogja, mi kell rá. Az orvost ne hanyagold el, kérlek!!!!
2013. aug. 17. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:

"A mandula körüli tályog kialakulása a garat felépítéséből, valamint a kórokozó baktérium gennyképző készségéből adódik. A torokmandula ugyanis olyan "ágyban" fekszik, ahol úgynevezett kötőszövetes rések mentén a mandula körül lehetőség van genny meggyűlésére. A gyulladás hatására, tályogképződés esetén, ezekben a résekben gennyel teli tömlő alakul ki. Sajnos ezek a kötőszövetes rések lefelé a mellkas felső részével közlekednek. Ezért ha nem kezdjük el időben kezelni a tályogot, akkor a potenciálisan mellkasba csorgó genny akár életveszélyes állapothoz is vezethet. Emiatt a mandula körüli tályogot minden esetben kórházi körülmények között kell kezelni!"

[link]

Nézd meg, hogy a combhajlatban, a nyakadon, az állad alatt nem nagyobbodtak-e meg a nyirokcsomók!

2013. aug. 17. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Jaj nem kell megijedni, nekem ugyanez volt. Vírusos torokgyulladás, kaptam antibiotikumot meg fájdalomcsillapítót. Nagyon gusztustalan volt, egyre fehérebb lett a torkom de aztán szépen elmúlt. Fájdalomcsillapítót a fülem miatt kaptam, mert átsugárzott a torokfájás. De a doki mondta, hogy a manduláimnak semmi baja.
2013. aug. 17. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:

"A mandula körüli tályog általában heveny mandulagyulladás szövődményeként alakulhat ki. Mandulagyulladás esetén, ha a kezelés hatására - átmeneti javulás után - a panaszok nem múlnak el teljesen, és a torokfájdalom egyoldalivá válik, fokozódik, majd ismételten láz, elesettség alakul ki, a nyelés nehezített, a beszéd gombócos lesz, és esetleg az azonos oldali nyirokcsomók megduzzadnak, valószínűleg mandula körüli tályog alakult ki.

Ritkábban az átlagos mandulagyulladás szakasz akár ki is maradhat, és eleve egyoldali, gyorsan fokozódó torokfájdalom képében jelentkezik a betegség.

2013. aug. 17. 20:51
 9/11 A kérdező kommentje:
De nekem nem fáj, általában nem is tudom, hogy ott van-e a torkomban, csak ha megnézem. Orvos csak szerdán lesz, addig azért kihúzom valahogy, nem?
2013. aug. 17. 20:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Addig gargalizálj langyos sós vízzel.
2013. aug. 18. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!