Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet, hogy ettől hullik a...

Lehet, hogy ettől hullik a hajam? L/21

Figyelt kérdés

Sziasztok, kb két éve hullik (nem kopaszodósan,hanem diffúzan) a hajam. Minden vérkép jó lett, viszont van a bölcsességfogam előtt alul két fogam,ami kb. általános iskola óta csak félig nőtt ki. Nem volt velük soha probléma,csak félig vannak csak kinőve a számban.

Ez vajon lehet a hajhullás okozója?

Fogorvosok azt mondták nincs gócom. De van,hogy az egyik ilyen fogam néha fájdogál,az ínynél,aztán utána elmúlik és megint semmi bajom vele.

Szerintetek lehet mégis ez a baj?

2013. aug. 8. 09:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pont ugyan így vagyok én is, én is nagyon szeretném megtudni mi lehet :(
2013. aug. 8. 09:56
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha nem lyukas, és nincs begyulladva akkor nem valószínű.
2013. aug. 8. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:

Röntgent csináltak?

Mert ha az alapján mondták, hogy nincs góc a szájüregben, akkor sajnos ettől nem hullik a hajad...

Ha esetleg vmi "okos" fogorvos röntgen nélkül csinálta volna a góckutatást, akkor esetleg. Vagy ha gyulladt szokott lenne az ínyed, bár ekkor is kicsi az esély.

Vérezni szokott fogmosás közben?

Képet esetleg nem tudnál priviben küldeni, hogy hogy néz ki ez a 2 fog?

2013. aug. 8. 12:33
 4/12 A kérdező kommentje:

röntgen alapján mondta (2 fogorvos is),hogy nincs góc.

nem szokott vérezni az ínyem, egy darab lyukas fogam sincs.

tényleg csak ennyi,hogy ez a két alsó csak félig nőtt ki. néha fájdogál ,de aztán az is elmúlik, gondolom ilyenkor jön kijjebb...

amit még tudok,hogy az alsó két bölcsességfogam vízszintesen van a számban,de a fogdoki azt mondta addig nem érdemes hozzájuk nyúlni,amíg nem fájnak ,mert lehet soha nem is fog kinőni...

nagyon el vagyok keseredve és már iszonyat sok labor eredmény van mögöttem és semmi...

2013. aug. 8. 15:51
 5/12 anonim ***** válasza:

Szedesd ki a bölcsességfogaidat, magánorvosnál elég húzós egy ki nem nőtt bölcs. fog eltávolítása, de beutalóval ingyenesen eltávolítják.

Ez betig nagy hülyeség, hogy nem kel hozzányúlni, amíg nem fáj..pont, hogy addig kellene kiszedni, amíg nem okoz gondot. Ha egyszer elindul, össze fogja tolni a fogsorodat, torlódnak a metszőfogak, begyullad az ínyed, amint áttöri az ínyt,s tb.

Valószínűleg a hajhullásodnak tényleg nem ez az oka, de néhány % esély azért van rá, hogy hátha mérséklődik miatta.

Viszont tényleg mindenképp húzasd ki őket, mert sok bajt megelőzhetsz vele.

2013. aug. 8. 15:57
 6/12 anonim ***** válasza:

A röntgenen sok esetben nem látszik a góc. Nálam sem látszott anno. Két éven keresztül járkáltam orvostól orvosig, mégsem tudtak segíteni a hajhullásomon. Egy nagy foltban hullott elöl. Ráadásul egyre többször jött elő az orrom és a szám körül csalánkiütés szerű bőrprobléma. A dokik kenőcsöket írtak fel, meg azt mondták, hogy biztos a sok stressz miatt hullik, majd elmúlik.... Végül úgy döntöttem, hogy kihuzatom a bölcsességfogamat, ami épp két évvel azelőtt lett kiidegelve, és épp azon az oldalon volt, ahol a hajhullásom is. Pedig a röntgenen nem látszott semmi, de több helyen olvastam róla, hogy egy kiidegelt halott fog csak góc a szervezetnek, és gyakran okoz betegségeket. Szóval kihúzták, és alig hittem a szememnek, a foggyökéren egy borsó nagyságú betokosodott góc volt. A doki mondta, hogy a fogat rosszul idegelték ki, folyamatosan be volt gyulladva és folyamatosan gennyezett. Mivel nem tudott hol kifolyni, a szervezet hogy védje magát, egy tokot készített a gennyes rész köré, ami idővel megkeményedett. Egy kicsit undorító, elnézést :-)

Ezután minden problémám megszűnt. Szóval fog is okozhat mindenfélét.

Itt írnak erről részletesen: [link] de még sok cikk van a témában. Úgy tudom vannak vizsgálatok, amivel kimutatható, hogy van-e valamilyen góc a szervezetedben, mielőtt kihuzatnád a fogad.

2013. aug. 8. 16:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Most hogy rákerestem a témára, megláttam ezt a mondatot: "Gócbetegség okozója lehet a fogágyban maradt, nem előtört fog is (pl. bölcsességfogak)."

Itt olvastam: [link]

2013. aug. 8. 16:49
 8/12 A kérdező kommentje:

az az igazság,hogy nekem azt mondták eddig, bőrgyógyászok, fogorvosok,hogy még ha góc is lenne a számban, akkor nem így hullana..mármint én nem kopaszodom, csak diffúz a hajhullásom ... ami kihullik annak nő a helyébe másik.

de azért még egyszer elmegyek akkor fogorvoshoz,hátha...

köszönöm mindenkinek!

2013. aug. 8. 17:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Endokrinológust nem próbáltad még?

Lehet endokrin eltérés miatt is.

Hány kg vagy és hány centi?

A bölcs. fogadat ettől függetlenül húzasd ki minél előbb. :)

2013. aug. 8. 17:30
 10/12 anonim ***** válasza:
A ciklusod amúgy rendszeres?
2013. aug. 8. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!