Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájsebészet mennyire fájnak...

Szájsebészet mennyire fájnak a dolgok, és hogyan történik?

Figyelt kérdés
Egy fogam eléggé le van tőrve, valószínűleg nem lehet kihúzni. Gondolom picit megvágják, és úgy húzzák ki. Mire számíthatok? A szuri után semmit sem érezni? Hogy történik a vágás, hogy kell elképzelni, és mennyire fáj?

2013. aug. 7. 22:57
 1/7 Choc_ice válasza:

én azt mondanám orvosa válogatja, meg a beavatkozás kjellege is

amíg a szuri hat addig nem érzel semmit, de ha kimegy a fájdalomcsillapító akkor nagyon tud fájni

2013. aug. 7. 23:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Azért ne legyél ám benne olyan biztos, hogy azt a fogat ki kell húzni! Szóval nyugi.

Nekem ínyig bele volt törve (vagyis eredetileg fehér töméssel volt felépítve már tizensok éve, és töméssel együtt jött a fogam ínyig), és én is azt gondoltam, hogy majd ki kell húzni.

És nem kellett. Gyökérkezelte, tett bele csapot: ilyen kis pöckök a gyökér helyett, amik megtartják - elvileg a koronát. Más kérdés, hogy nekem így újra felépítette a fogamat, és a szájsebészetnek a környékén se jártam. Szóval vágással csak akkor kezdj foglalkozni, ha a doki is lemondott a fogadról. Addig max a gyökérkezelés miatt lehet parázni, de azért azt sem érdemes :)

2013. aug. 7. 23:14
 3/7 A kérdező kommentje:

Sajnos ki kell szedni, mert 10 hónapja van hőemelkedésem, doki szerint tán attól, és mindennap egy adag vért köpök abból a fogból, szóval tuti, h kiszedik, csak kérdés, h ki tudják-e húzni, vagy vágni, vésni kell? Valószínűleg az utóbbi. Arra lennék kíváncsi, hogy az mennyire fáj? Milyen a vágás, mit érzünk, és hogyan?

Köszönöm.

2013. aug. 7. 23:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem az első fogamat műtötték, gyökércsúcs eltávolításom volt a szájsebészeten. Tudom az nem ugyanolyan, de nekem is felvágták az ínyemet és vésték a gyökeremet. A szuri volt a legrosszabb, onnantól kezdve én nem éreztem semmit, az egyetlen rossza dolog az volt, hogy láttam azt a töménytelen mennyiségű véres vattát, amit a számból húzkodnak elő, úgyhogy inkább én becsuktam a szemem. A fájdalomcsillapító elmúltával valóban nagyon fájt és nekem az arcom is a kétszeresére dagadt, de abszolút kibírható,arra kell gondolnod, hogy utána mennyivel jobb lesz ha megszabadulsz a fogadtól.
2013. aug. 8. 10:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves és segítőkész válaszokat. :)

MÁR TÚL VAGYOK RAJTA, AKINEK VAN KÉRDÉSE NYUGODTAN ÍRJON!

2013. aug. 8. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:

mennyi ideig tartott?

Melyik fogról van szó?

Mennyibe került?

Mekkora volt a gyökere?

2013. aug. 8. 14:19
 7/7 anonim válasza:
Nekem szájsebészeten szedték ki mind a 4 bölcsességfogamat, úgy hogy még ki sem nőttek.Beadták az érzéstelenítőt és utána szépen felvágták az ínyemet egy szikével, de semmit nem éreztem belőle.Majd kiszedték a fogamat, az egyiknél fúrták is, de azt se éreztem.Utána összevarrták a sebet.Nekem egyáltalán nem fájt egyik alkalommal sem mikor szedték ki és azután se mikor kiment az érzéstelenítő. Jövő héten megyek az utolsó varrat szedésre. Egy rezidens csinálta nekem, nagyon meg vagyok vele elégedve. :) 19/L
2013. aug. 9. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!